Eksperter i børnesmerter udvikler ny metode, der gør enklere at give børn kortvarig smertelindring.
Rigshospitalet og Eli Lilly indleder samarbejde
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
ASH-højdepunkt understreger vigtigheden i at dykke ned i detaljerne af kliniske forsøg ALPINE-studiet med BTK-hæmmeren zanubritinib som behandling til patienter med leukæmi viste lovende resultater på den årlige kongres for American Society of Hematology. Men det er vigtigt, at man går ned i studiets detaljer for helt at forstå resultatet, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Kasseret behandling mod delir øger overlevelsen blandt intensivpatienter Haloperidol har været på markedet som behandling til patienter med delir i flere årtier, men i de seneste år har mange intensivafdelinger erstattet lægemidlet med nyere anden generations antipsykotika. Nu viser ny dansk forskning, at Haloperidol bør beholde sin plads i behandlingen af delir på intensivafdelinger verden over, for lægemidlet er forbundet med øget overlevelse blandt patienter.
Skriv en kommentarRiget med CAR-T-forsøg
Skriv en kommentar
Regioner udmønter de første forskningsmillioner fra life science-strategien Hovedstaden og Midtjylland melder sig som de første regioner til at bruge deres andel af de årlige ti millioner kroner, som regeringen har sat til side til oprettelse af delestillinger. Nu skal Region Hovedstaden beslutte, hvilke forskningsområder der skal kunne søge om pengene.
Skriv en kommentar
Forskere fra SSI bag gennembrud i kampen mod tuberkulose Forskere fra SSI har udviklet en ny tuberkulosevaccine, der ser ud til at have potentialet til at bringe sygdommen i knæ.
Skriv en kommentar
Nationalt Genom Center baner vejen for mere personlig medicin Det længe ventede Nationale Genom Center er med udvælgelsen af 12 patientgrupper kommet tættere på målet om at skræddersy personlig medicin til danskere med genetisk betingede sygdomme.
Skriv en kommentar
Professor til lægemiddelindustrien: CRISPR skal holdes langt væk fra humane embryoner Det er en ekstremt dårlig idé at forsøge at reparere på humane æg og embryoner med CRISPR-teknologi, viser ny forskning. Cellerne kan slet ikke reparere på de skader, som teknologien introducerer, påpeger professor i molekylær medicin.
Skriv en kommentar