


Novo Nordisk stjal showet på amerikansk hjertekongres Det var i forvejen ventet, at Novo Nordisk ville trække overskrifter med SELECT-studiet, da resultaterne fra studiet blev præsenteret på den årlige kongres for American Heart Association. Det gjorde Novo Nordisk og semaglutid i den grad også, men der blev også præsenteret data fra andre interessante studier på kongressen.
Skriv en kommentar
AI-værktøj forudsiger virusmutationer, før de opstår Et nyt AI-værktøj, som er trænet på tidlig COVID-19-data, kan forudsige virusmutationer. Det kan potentielt bruges til at udvikle bedre vacciner og hjælpe med at forberede et virusberedskab ved kommende pandemier, lyder det fra DTU-forsker.
Skriv en kommentar
Topforsker efter årets Kidney Week: Udsigterne for personer med nyresygdom har fuldstændigt ændret sig På den netop overståede årlige kongres for American Society of Nephrology (Kidney Week) blev der præsenteret en lang række forskningsresultater med nye lægemidler til forskellige indikationer ved nyresygdom. Ifølge overlæge og professor Peter Rossing ser vi ind i en helt ny fremtid for behandlingen af nyrepatienter.
Skriv en kommentar
Protonpumpehæmmere associeret med forhøjet risiko for demens Stort dansk studie viser en signifikant øget risiko for udvikling af demens blandt personer, som har taget protonpumpehæmmere bl.a. på grund af mavesår eller reflukssygdom. Der er behov for mere forskning for at forstå, om der er en årsagssammenhæng, siger forsker.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Life science-industrien brager frem, men halter bagud på startups Det går godt for life science-industrien i Danmark, viser en ny analyse. Dog er Danmark bagud, når det kommer til overgangen mellem forskning og kommercialisering. Forskning og erhvervsliv skal forbindes bedre, lyder det fra forsknings- og uddannelsesminister Christina Egelund (M).
Skriv en kommentar
SSI-forsker: Miljøet skal i højere grad tænkes ind i kampen mod antibiotikaresistens Et nyt globalt studie viser sammenhæng mellem luftforurening og antibiotikaresistens. Det understreger behovet for at tænke miljøet mere ind i, hvordan vi bekæmper resistente bakterier, lyder det fra SSI-forsker Anders Rhod Larsen.
Skriv en kommentar
Årets bedste kliniske forsøg: Alt fra VR-behandling til forskning i graviditetstab blev hyldet ved prisuddeling Otte projekter, forskere og hospitalsafdelinger blev hædret ved uddelingen af Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023, som blev holdt i Life Science Huset i København.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Methotrexat koblet til øget risiko for udvikling af hudkræft Stor dansk undersøgelse peger på, at det er forbundet med øget risiko for udvikling af forskellige former for hudkræft at være i behandling med methotrexat. Der er behov for flere undersøgelser til at belyse sammenhængen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden lancerer ny forskningsstrategi med patienten i centrum En ny forskningsstrategi i Region Hovedstaden skal sætte fokus på patientnær forskning og give bedre rammer for forskning. Den nye strategi er både mere målrettet og ambitiøs, lyder det fra Carsten Scheibye (V), formand for regionens forskningsudvalg.
Skriv en kommentar