Et stort oprydningssprojekt på Aalborg Sygehus har reduceret antallet af alle lægemidler, og de sjældne lægemidler er skåret ned med 80 pct. Med et mere overskueligt medicindepot vil læger og sygeplejersker begå færre medicineringsfejl, mener overlæge.
Hospitalsdirektør: Dyr kræftmedicin kan føre til fyringer
Skriv en kommentar
Overblik: Årets ADA-kongres var fyldt med danske topresultater Blandt de mange forskningsresultater på den årlige kongres for American Diabetes Association var der også flere danske. Vi har samlet en buket af de mest interessante.
Skriv en kommentar
Voldsomt mange danske bidrag til Europas største hæmatologikongres 28 danske forskere præsenterede deres forskning på årets kongres for European Hematology Association. Her kommer et udpluk af det, som de danske forskere tog med til Madrid.
Skriv en kommentar
Forskere efter nyhed på EULAR: Vi bliver arbejdsløse Overlæge og klinisk professor Lene Dreyer fortæller, at der på den årlige kongres for European Alliance of Associations for Rheumatology blev præsenteret resultater med en ny CAR T-celleterapi til patienter med systemisk lupus erythematosus, og at resultaterne var helt ekstremt overbevisende.
Skriv en kommentar
Overblik: Her er de danske tophistorier på årets EULAR Leddegigt, immundæmpende behandling og træning til patienter med myositis var blandt de danske forskningsbidrag til årets store kongres for European Alliance of Associations for Rheumatology.
Skriv en kommentar
Endelig kan lymfompatienter behandles med CAR-T-celleterapi: »Enormt betydningsfuldt« Hæmatologer har ventet længe på Medicinrådets seneste beslutning om at anbefale brugen af CAR-T-celleterapi til patienter med diffust storcellet B-celle lymfom. Nu er det endeligt muligt for læger at behandle deres patienter med den revolutionerende form for behandling, og det kommer vi til at se meget mere af i fremtiden, siger formand for Dansk Lymfom Gruppe.
Skriv en kommentar
Dansk forskning på ESC: Behov for revision af guidelines? Ticagrelor og prasugrel ser ud til at beskytte udvalgte patienter med atrieflimren bedre mod død og alvorlig hjertesygdom efter revaskularisering for et myokardieinfarkt, end clopidogrel som anbefales i guidelines, viser undersøgelse, som Sissel Johanne Godtfredsen har præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar
Muligt for gigtpatienter at udtrappe biologisk medicin – men vi ved endnu ikke, hvem det er bedst for Dansk forskning viser, at det er muligt for patienter med gigt i behandling med biologiske lægemidler at trappe ud af deres medicin. Nyt studie viser dog, at det ikke er muligt at forudsige, hvem det går bedst for under udtrapning.
Skriv en kommentar
Få overblikket over de danske højdepunkter på årets EHA Den årlige kongres for European Hematology Association er i nu bakspejlet, og vi tager et kig på, de mest interessante danske forskningsresultater fra årets kongres.
Skriv en kommentar
Behandling af atrieflimren efter bypass har ingen betydning Omkring en tredjedel af patienter oplever atrieflimren efter en bypassoperation. Men det øger ikke deres risiko for kardioembolisk stroke, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Antibiotika øger risikoen for kroniske tarmsygdomme – særligt efter 40-årsalderen Jo mere kroppen udsættes for antibiotika, des mere stiger risikoen for udvikling af inflammatoriske tarmsygdomme, man aldrig kommer af med igen, viser nyt studie.
Skriv en kommentar