To børn fra det sydvestlige Ukraine har fået symptomer på børnelammelse forårsaget af poliovirus. Det er ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO første gang siden 2010, at et europæisk land konstateret tilfælde af polio, der frem til midten af 1950’erne var en almindelig og frygtet sygdom i Danmark, indtil indførslen af vaccinationer i 1955 fik forekomsten til at falde. Begge nye tilfælde er registeret i det sydvestlige Ukraine, der grænser op til Rumænien, Ungarn, Slovakiet og Polen, hvor to børn på henholdsvis fire år og 10 måneder i juni og...
Gates Foundation støtter videreudvikling af dansk vaccine
Skriv en kommentar
Tyra Grove Krause om mpox: Ukendte smittemønstre udfordrer Udfasning af koppevaccinen og ukendte smitteveje spiller en rolle i udbruddet af mpox i flere afrikanske lande, lyder det fra faglig direktør Tyra Grove Krause fra SSI. Hun peger på, at der mangler viden om den nye variant af mpox, som blev opdaget første gang i Danmark.
Skriv en kommentar
Særlige resistente bakterier kræver ekstra indsats på danske hospitaler Et stigende antal patienter på de danske hospitaler bliver smittet med multiresistente bakterier, viser den årlige Danmap-rapport. Det er bekymrende, og der er brug for at styrke infektionsarbejdet, lyder det fra overlæge bag rapporten.
Skriv en kommentar
Vaccine-eksperter står bag ny bog: »Vacciner er noget af det mest banebrydende, som er opnået i medicinens historie« En ny bog om vacciner, som de to læger Anders Fomsgaard og Lars Peter Nielsen står bag, kommer omkring alt fra tuberkulose til mRNA. Forfatterne vil oplyse om de vacciner, der bliver givet igennem livet, og håber, at bogen kan sætte en streg under, at ‘vacciner er en god ting’.
Skriv en kommentar
WHO: Voldsom stigning i antallet af mæslingetilfælde kræver hurtig handling Antallet af mæslingetilfælde i Europa blev mere end 30-doblet fra 2022 til 2023 og risikerer at stige yderligere, hvis ikke flere børn vaccineres, advarer WHO.
Skriv en kommentar
SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk« Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
Skriv en kommentarHudkræft og udfordringer ved hudsygdomme i fokus på stor kongres På den årlige kongres for European Academy of Dermatology and Venereology blev der fremlagt interessante forskningsresultater inden for hudkræft, hvor blandt andet kunstig intelligens viste imponerende resultater i forhold til at stille en korrekt diagnose. På kongressen var der også fokus på de udfordringer, som personer med hudsygdomme lever med.
Skriv en kommentar
Nordsjællands Hospital sætter fokus på rationelt brug af antibiotika På Nordsjællands Hospital har de sat gang i et projekt for at bruge mindre bredspektret antibiotika. Det er nødvendigt i en verden, hvor antibiotikaresistensen kun går op, lyder det fra afdelingslæge bag.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar