De nordiske lande kan ikke blive ved med at byde deres befolkninger, at resultaterne fra ca. hvert andet kliniske forsøg aldrig bliver publiceret, for det gør det umuligt at sikre, at de behandlinger, som patienterne får tilbudt, rent faktisk virker, som de skal. Landenes sundheds- og forskningsmyndigheder bør derfor gå sammen om at kræve, at industri og universiteter registrerer samtlige data fra deres kliniske forsøg. Det mener en arbejdsgruppe under Nordic Trial Alliance (NTA) – en græsrodsbevægelse, kickstartet af en...
Novo: Mere transparens i Norden vil betyde færre kliniske forsøg
Skriv en kommentarLIF: Dårlig idé at indføre særlige regler for transparens for Norden
Skriv en kommentarForsker: Svag EU-lovgivning holder hånden over skadelige behandlinger
Skriv en kommentarFDA vil have flere forskellige racer og etniciteter i kliniske forsøg
Skriv en kommentar
Nedgang i antallet af lægemiddelindustriens kliniske forsøg i Danmark i 2020 Der var gang i færre kliniske forsøg i Danmark i 2020 end i 2019. Til gengæld blev der igangsat flere nye kliniske forsøg. Lægemiddelindustriforeningen holder godt øje med tallene, da Danmark hele tiden skal være en interessant partner for lægemiddeludviklere at lave kliniske forsøg i.
Skriv en kommentarHøje udgifter kan tvinge Roche til at droppe studier i Danmark
Skriv en kommentar
Watson gør det hurtigere at finde egnede deltagere til kliniske kræftstudier IBM’s kognitive computer Watson for Oncology, der bruges i forbindelse med kræftdiagnosticering og kræftforskning, optimerer kræftstudier, viser nye undersøgelser, der blev præsenteret på ASCO 2017.
Skriv en kommentarFærre fase 3-forsøg er årsag til fald i antallet af kliniske forsøg
Skriv en kommentar