Demente, der bor hjemme, er oftere udsat for fejlmedicinering og polyfarmaci end ikke-demente. Det konkluderer et nyt studie, der er gennemført af en forsker ved det nationale videnscenter for demens på Rigshospitalet. Det modsatte er ifølge studiet tilfældet for demente, der bor på plejehjem – her har de demente en smule lavere risiko for at blive udsat for polyfarmaci og fejlmedicinering end de øvrige beboere. Studiet, hvis resultater netop er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Alzheimers Disease, blev...

Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dommerpanelet til Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er nu klar Kåringen af Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er et samarbejde bestående af flere organisationer, som alle er repræsenteret i dommerpanelet, der nu er på plads. Prisuddelingen hylder bidragene til klinisk forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Startup vil bygge bro mellem patienter og medicinalselskaber Der skal være mere fokus på deltagernes perspektiv i kliniske forsøg, mener Sofie Gro Søndergaard og Louisa Channouf Jacobsen. De har stiftet virksomheden Quotes Health, hvor de blandt andet vil hjælpe medicinalselskaber med at fastholde og forbedre forhold for forsøgsdeltagere.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar
Her er de nominerede til årets bedste kliniske forsøg og afprøvninger Det er blevet til hele 77 indstillinger til årets fem priser for Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2024. Dommerpanelet har nøje udvalgt tre nominerede i fem kategorier. De nominerede kan du se i denne artikel.
Skriv en kommentar
Ny generation af vægttabsmedicin på vej En ny type vægttabsmedicin har i museforsøg vist sig enormt effektivt ved at ‘smugle’ særlige molekyler ind i hjernen. Det viser et nyt dansk studie.
Skriv en kommentar