Topdirektører fra Roche og Biogen: Vi har brug for en ny demenshandlingsplan Det går ikke godt nok på demensområdet. Hverken i forhold til opsporing, diagnosticering eller behandling. Så hvad sker der, når der i fremtiden kommer 50 pct. flere patienter med en demenssygdom? Der er behov for en ny handlingsplan for demens, så vi sammen kan håndtere udfordringerne, skriver de to adm. direktører for hhv. Roche Pharmaceuticals i Danmark og Biogen i et fælles debatindlæg.

Flere og flere får demens. I dag er der 85.000-90.000 danskere, der har sygdommen, hvoraf ca. 50.000 har Alzheimers specifikt. Ser vi frem mod 2040 forventes antallet af mennesker med demens at stige gevaldigt – helt op til 120.000-146.000. Det er en nedslående prognose, som vi bliver nødt til at handle på af flere årsager. I vores optik er det meget positivt, at de tre politikere er enige i, at det er de syv anbefalinger, der skal til Først og...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.