Region Hovedstaden har formået at hæve antallet af medicinudleveringer, der sker ved hjælp af en stregkode fra 40 til 80 pct. Det viser et nyt observationelt studie af, hvad der helt konkret sker, når personalet på fire hospitalsafdelinger i Region Hovedstaden hælder medicin op til patienterne. »Den systematik, som undersøgelsen har vist at Region Hovedstaden har formået at indføre omkring scanning af stregkoder på medicinpakninger, giver langt større sikkerhed for, at den ordinerede medicin havner hos den rette patient og...

Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Industrien roser life science-aspekter i regeringens udspil til finanslov Både Janssen, Dansk Industri og Pharmadanmark er begejstret for regeringens udspil til en finanslov og roser, at der er afsat midler til life science og personlig medicin. DI og Pharmadanmark savner dog en genindførelse af det høje forsknings- og udviklingsfradrag.
Skriv en kommentar
Hjertesvigt: Semaglutid og traditionel kinesisk medicin imponerer på ESC Den årlige kongres for European Society of Cardiology er i fuld gang, og vi tager her et kig på, hvilke lægemiddelnyheder der har trukket de store overskrifter i de første dage. Blandt andet er der blevet fremlagt lovende resultater med semaglutid og traditionel kinesisk medicin som behandling til personer med hjertesvigt.
Skriv en kommentar
Nordsjællands Hospital sætter fokus på rationelt brug af antibiotika På Nordsjællands Hospital har de sat gang i et projekt for at bruge mindre bredspektret antibiotika. Det er nødvendigt i en verden, hvor antibiotikaresistensen kun går op, lyder det fra afdelingslæge bag.
Skriv en kommentar
Kalciumkanalblokkere ser ud til at være sikre til KOL-patienter, og mulig fordel skal undersøges nærmere Nyt dansk studie viser, at kalciumkanalblokkere ikke øger risikoen for KOL-forværringer eller død hos patienter med KOL. Tværtimod ser behandling med kalciumkanalblokkere ud til at være forbundet med forbedret overlevelse blandt patienter med KOL sammenlignet med andre lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk. Denne association skal undersøges nærmere, siger forsker.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk overrasker positivt med banebrydende resultater Resultaterne fra det længe ventede studie SELECT med semaglutid som forebyggende behandling til personer med overvægt og hjerte-kar-sygdom uden diabetes er endelig landet. Resultaterne er fantastiske og kommer 100 pct. til at ændre den medicinske behandling af personer med svær overvægt og hjerte-kar-sygdom, siger overlæge og professor Filip Krag Knop.
Skriv en kommentar
Moderna opruster i Skandinavien med ny dansk medical director Hans Henrik Larsen, der er speciallæge i klinisk mikrobiologi, er Modernas første medical director i Danmark. Hans rolle bliver blandt andet at være den globale vaccineudviklers lokale kontakt til aktørerne i det danske sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Steen Werner Hansen håber på kortere sagsbehandling efter Medicinrådets indtræden i nordisk samarbejde Kortere sagsbehandling og erfaring med internationalt samarbejde om vurdering af lægemidler. Det er to af de ting, som Steen Werner Hansen håber, at Medicinrådet får med sig, efter at rådet er trådt ind i det nordiske samarbejde FINOSE.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar