Stort gennembrud for udsat brystkræft-gruppe PARP-hæmmeren Lynparza kan stå til at få udvidet indikation efter resultater præsenteret på Plenary Session søndag på ASCO har vist, at lægemidlet fordobler den progressionsfrie overlevelse og reducerer tumorvæksten betydeligt hos kvinder med metastaseret, arvelig BRCA-muteret brystkræft.

CHICAGO (Dagens Pharma) – PARP-hæmmeren Lynparza fra AstraZeneca viser lovende resultater for den hårdt ramte gruppe af kvinder med metastaseret, arvelig BRCA-muteret brystkræft. Kvinderne har generelt en dårlig prognose, men resultater fra OlympiAD-studiet, som blev præsenteret for en fuld Hall B1 på Plenary Session søndag eftermiddag på ASCO viste, at den gruppe kvinder, der blev behandlet med Lynparza fik fordoblet deres progressionsfrie overlevelse og i 60 pct. af tilfældene oplevede tumorreduktion. Til sammenligning gjalt det kun en tredjedel af kvinderne i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind