Righospitalet vil spare millioner på svampemidler Patienter med svækket immunforsvar får ofte ordineret unødvendig medicin mod svamp. Ekspertbistand skal begrænse forbruget.

Ofte bliver får patienter med svækket immunforsvar ordineret dyr medicin mod svamp, selvom de i virkeligheden ikke har gavn af den, men til gengæld risikerer at få bivirkninger til følge. Samtidig bliver svampene i stigende grad resistente over for lægemidlerne. Det skriver Rigshospitalets personaleblad IndenRigs (pdf). Hospitalet har derfor igangsat et nyt svampe-stewardship, der skal være med til at holde snor i forbruget af svampemidler og bremse udviklingen af multiresistente svampe. Derudover forventer Rigshospitalet, at projektet kan give besparelserfor millioner i medicinbudgettet alene i...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.