En fjerdedel af de 55.000 danske epilepsipatienter er børn og unge under 18 år. Sundhedsstyrelsen har netop sendt en national klinisk retningslinje for udredning og behandling af epilepsi hos denne patientgruppe i høring. Det fremgår af en nyhed på styrelsens hjemmeside. Læge på BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet, Christina Høi-Hansen, som har siddet i arbejdsgruppen bag den kliniske retningslinje siger, at eftersom mange tilfælde af epilepsi opstår i barndommen, er det vigtigt, at udredningen og behandlingen påbegyndes dér allerede. »Ved at sætte...
Nyt studie: Epilepsimedicin under graviditet øger risikoen for ADHD hos barnet Et nyt dansk studie baseret på data for mere end 900.000 danske børn viser, at risikoen for at et barn udvikler ADHD forøges, hvis moren behandles med stoffet valproat, der findes i epilepsimedicin.
Skriv en kommentar
Medicinrådet skal nu vejlede praktiserende læger om tilskudsmedicin: Viden skal være let tilgængelig Rådgivning af alment praktiserende læger er fra årsskiftet overgået fra Sundhedsstyrelsen til Medicinrådet. Det skal sikre ensartet brug af medicin på tværs af landet og samtidig skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorerne.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentarFlere børn og unge bruger melatonin
Skriv en kommentarEpilepsi og depression er tæt forbundne
Skriv en kommentarAnbefaling for beroligende medicin i høring
Skriv en kommentarKnap halvdelen arbejder trods sygdom
Skriv en kommentarNyfødte skal screenes for SMA
Skriv en kommentar