Seks projekter får støtte fra Regionernes Medicinpulje på syv mio. kr., der støtter uafhængig forskning. Det gælder bl.a. et projekt om medicinsk cannabis til patienter med nyre-lidelser og et om antibiotika til gravide. Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse. Projekterne skal undersøge, hvordan medicin kan bruges bedre. Og forskningen støttes af regionerne, fordi lægemiddelindustrien ikke har interesse i projekterne. »De 44 ansøgninger, som Danske Regioner har modtaget i denne runde, vidner om stor interesse fra vores fagfolk. Vi har...

Arbejdsgruppe kommer med anbefalinger til at styrke dansk klinisk forskning I forbindelse med regeringens Life Science-strategi i 2021 blev der nedsat en arbejdsgruppe, som skulle afdække barriererne for klinisk forskning i Danmark. Arbejdsgruppen er nu kommet med deres rapport med tre konkrete anbefalinger til, hvor Danmark skal gøre det bedre for fortsat at være et attraktivt land at lave klinisk forskning i.
Skriv en kommentar
Med økonomisk støtte fra regionerne vil danske læger validere effekten af rituximab til MS-behandling Roches lægemiddel ocrelizumab er en af de mest effektive behandlinger til personer med multipel sklerose, men erfaringer har indikeret, at det meget billigere lægemiddel rituximab kan have samme positive effekt. Det skal danske læger nu undersøge med 14 mio. kr. i ryggen fra regionerne.
Skriv en kommentarDanske Regioner klar med 20 mio. kr. til uafhængige medicinforsøg
Skriv en kommentarFærre søgte om støtte fra regionernes uafhængige forskningspulje Det samlede beløb, der blev ansøgt om fra Danske Regioners pulje til uafhængig forskning, faldt betydeligt fra anden til tredje gang, puljen blev uddelt
Skriv en kommentarSophie Løhde og Bent Hansen vil satse på personlig medicin
Skriv en kommentarRegionerne giver 22 mio. kr. til medicinforsøg
Skriv en kommentarRegionernes medicinpulje støtter 10 forskningsprojekter
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Danske forskere bag opdagelsen af GLP-1 og udviklingen af vægtabslægemidler vinder ‘Breakthrough Prize’ To danske forskere vinder den eftertragtede 'Breakthrough Prize' for deres forskning, der har banet vejen for udviklingen af blandt andet det verdensomspændende slankemiddel Wegovy og diabetes-lægemidlet Ozempic.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation DEBAT: Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar