Iveren efter at få fat i de 20 mio. kr., Danske Regioner stiller til rådighed i en forskningspulje, lader til at have aftaget. Pengene gives til projekter, som lægemiddelvirksomhederne ikke har økonomisk interesse i, og i slutningen af 2016 blev puljen uddelt for tredje gang. ;ens der i 2014 var ansøgninger til projekter, der samlet set løb op i 275 mio kr, blev der i 2015 ansøgt for projekter til 235 mio kr, mens der “kun” blev søgt om støtte til forskningsprojekter for...
Sophie Løhde og Bent Hansen vil satse på personlig medicin
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentarTre lovende lægemidler vækker opsigt på ASCO 2023 På den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev der præsenteret resultater fra studier med tre lægemidler, der har potentialet til at ændre behandlingen af forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Medicinrådet skal stramme mødeledelsen: »Vi har måske givet for god plads til dialog« Diskussionslysten skal måske tøjles i Medicinrådet, hvor et af Danske Regioners ni tiltag for nedbringelse af sagsbehandlingstiden handler om strammere mødeledelse. I et interview med Dagens Pharma afviser Steen Werner Hansen ikke, at de faglige diskussioner somme tider bliver længere end, hvad godt er.
Skriv en kommentar
Adam Wolf vil effektivisere Medicinrådet: »Der kan stadig strammes op på valideringsprocessen« Adm. direktør i Danske Regioner, Adam Wolf, fortæller i et interview med Dagens Pharma om forventningerne til regionernes ni tiltag, der sammen med en konsulentundersøgelse skal nedbringe sagsbehandlingstiderne i Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Regioner udmønter de første forskningsmillioner fra life science-strategien Hovedstaden og Midtjylland melder sig som de første regioner til at bruge deres andel af de årlige ti millioner kroner, som regeringen har sat til side til oprettelse af delestillinger. Nu skal Region Hovedstaden beslutte, hvilke forskningsområder der skal kunne søge om pengene.
Skriv en kommentar