Raske homoseksuelle kan undgå hiv-smitte med forebyggende lægemiddel En gruppe engelske forskere har i ‘real-life’-studier påvist, at det antivirale lægemiddel Truvada effektivt forhindrer, at HIV-virus overføres blandt homoseksuelle mænd. AIDS-fondet forventer, at PrEP vil blive taget i brug som forebyggende behandling i Danmark i fremtiden.

Mænd, der har sex med mænd, kan undgå at blive smittet med HIV-virus, hvis de dagligt tager det forebyggende lægemiddel Truvada. Det skriver det engelske forskningsråd Medical Clinical Council i en artikel på deres hjemmeside. Resultaterne stammer fra nye PROUD-studier fra Medical Research Council Clinical Trials Unit i England, som blev præsenteret på en konference i Seattle i denne uge. Forebyggende behandling af raske – såkaldt PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) – har tidligere vist sig at reducere forekomsten af HIV-smitte i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind