Populær blodtryksmedicin forbundet med øget risiko for hudkræft En ny undersøgelse viser sammenhæng mellem et af de hyppigst brugte midler mod forhøjet blodtryk og kræft i huden.

Det blodtrykssænkende medicin med stoffet hydrochlorthiazid er endnu en gang i de danske forskeres søgelys i forhold til øget risikoen for hudkræft. Forskerne har tidligere vist, at midlet, som bruges af omkring 250.000 danskere, kan øge risikoen for læbekræft. Nu viser en ny undersøgelse også en tydelig sammenhæng mellem brug af medicin mod forhøjet blodtryk og forekomsten af hudkræft. Det gælder specifikt medicin, der indeholder stoffet hydrochlorthiazid, og kræft i huden af typen pladecellekræft, som hvert år rammer mere end 2.500...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.