Det blodtrykssænkende medicin med stoffet hydrochlorthiazid er endnu en gang i de danske forskeres søgelys i forhold til øget risikoen for hudkræft. Forskerne har tidligere vist, at midlet, som bruges af omkring 250.000 danskere, kan øge risikoen for læbekræft. Nu viser en ny undersøgelse også en tydelig sammenhæng mellem brug af medicin mod forhøjet blodtryk og forekomsten af hudkræft. Det gælder specifikt medicin, der indeholder stoffet hydrochlorthiazid, og kræft i huden af typen pladecellekræft, som hvert år rammer mere end 2.500...

Professor i klinisk farmakologi runder skarpt hjørne Kim Brøsen har siden 1985 været ansat på Syddansk Universitet, hvor han har sat et aftryk, kun de færreste kunne drømme om.
Skriv en kommentar
Forskere finder sammenhæng mellem internetsøgninger og recepter på ADHD Et hold af forskere fra USA har brugt data fra Google Trend til at undersøge søgninger på ADHD-medicin og fundet en sammenhæng med udskrevne recepter. Det kan være et brugbart værktøj til at sikkerhedsovervåge, lyder det fra professor Anton Pottegård.
Skriv en kommentar
Nu skal farmaceuter uddannes i data science To universiteter er gået sammen om at åbne et nyt center, der skal uddanne farmaceuter i data science og nye teknologier som kunstig intelligens og big data. Det vækker glæde hos Stine Hasling Mogensen, formand for Pharmadanmark.
Skriv en kommentar
Vaccine-eksperter står bag ny bog: »Vacciner er noget af det mest banebrydende, som er opnået i medicinens historie« En ny bog om vacciner, som de to læger Anders Fomsgaard og Lars Peter Nielsen står bag, kommer omkring alt fra tuberkulose til mRNA. Forfatterne vil oplyse om de vacciner, der bliver givet igennem livet, og håber, at bogen kan sætte en streg under, at ‘vacciner er en god ting’.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: »Det har bestemt været i stand til at gøre en forskel i forsøget på at lave priskonkurrence« Medicinrådets årsrapport viser, at rådet er lykkedes med at gøre en forskel på prissiden, lyder det fra sundhedsøkonom Trine Kjær. Den viser desuden, at godt halvdelen af sagerne bliver behandlet til tiden. Det glæder Lægemiddelindustriforeningen, som dog savner mere transparens i afslag.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Ny masteruddannelse skal styrke udbredelsen af personlig medicin Fem danske universiteter er gået sammen om en ny masteruddannelse i personlig medicin. Det kræver mere uddannelse at understøtte paradigmeskiftet mod mere personaliseret behandling, siger studieleder.
Skriv en kommentar