Nyt anlæg på DTU kan accelere produktion af lægemidler 118 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden skal bringe forskning på Danmark Tekniske Universitet endnu tættere på industriel anvendelse.

Novo Nordisk Fonden har bevilget knap 118 mio. kr. til etablering af et anlæg til gærings- og produktoprensning på DTU Biosustain. Anlægget skal gøre det muligt at teste såkaldte cellefabrikker i langt større skala end før samt at optimere oprensningen og dermed accelerere produktionen af lægemidler og bæredygtige kemikalier. Det skriver DTU på sin hjemmeside. En cellefabrik er en dyrecelle, gærcelle eller bakterie, som kodes genetisk til at producere lægemidler eller kemikalier, og med det nye anlæg vil forskerne på...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.