Annonce

Viking Therapeutics fremviser lovende data for vægttabsmiddel

Den amerikanske biotekvirksomhed Viking Therapeutics kan vise lovende resultater fra sit midtvejsforsøg med selskabets vægttabsmiddel. 

Forsøget viste, at deltagere, som var på Viking Therapeutics vægttabsmiddel, havde et vægttab på 13 pct. efter 13 uger sammenlignet med de deltagere, der var på placebo.

Kilde: Financial Times

AbbVie indgår samarbejde om antistof til behandling af inflammation

Det amerikanske selskab AbbVie har indgået et samarbejde med virksomheden OSE Immunotherapeutics. 

Med aftalen får AbbVie en eksklusiv global licens til at videreudvikle et såkaldt monoklonalt antistof, som er udviklet til at behandle kronisk og svær inflammation. Aftalen inkluderer en forudbetaling på 48 mio. dollars svarende til omkring 330 mio.

Kilde: FirstWord Pharma

Forskere finder mikroplastik i moderkager

Et hold af forskere, som bl.a. er fra University of New Mexico i USA, har undersøgt vævsprøver fra 62 forskellige moderkager. I alle prøverne fandt forskerne mikroplastik. 

Forskerne fandt plastiktypen polyetylen, som er den mest almindelige type plastik. Den bliver bl.a. brugt til at lave plastikposer og -flasker. Resultaterne er publiceret i Toxicological Sciences.

Kilde: The Guardian

Sydkorea slår nye rekorder med verdens laveste fertilitetsrate

På verdensplan er Sydkorea det land, som har den laveste fertilitetsrate. Sidste år faldt raten, for hvor mange børn en sydkoreansk kvinde forventes at føde i sit liv, endnu en gang til 0,72.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. I 2022 lå raten på 0,78. Sydkorea er det eneste land blandt OECD-landene, som har en fødselsrate, der ligger under en.

Kilde: Reuters

Annonce

Fra en håndfuld medarbejdere til over 2.000: Genmab fejrer 25-års-jubilæum

De seneste 25 år har Genmab både haft kriser og succeser. Efter finanskrisen begyndte selskabet at rykke lidt mod afgrunden, men særligt et antistof blev et vendepunkt. I dag udvider Genmab sit fokus til bl.a. immunologi og har flere AI-projekter i støbeskeen, fortæller Birgitte Stephensen, adm. vicedirektør.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job