»Moderne diabetesmedicin gør det sjovere at være diabetesprofessor i dag« | Danmark skal være nordisk mester i kræftoverlevelse Antallet af mulige behandlinger til personer med type 2-diabetes er eksploderet, og derfor er det meget lettere at behandle patienter i dag sammenlignet med for 20 år siden. Men det kræver også, at vi på tværs af sektorer løfter opgaven med at få alle patienter i den bedst mulige behandling, siger overlæge og professor Tina Vilsbøll.

Danmark skal være nordisk mester i kræftoverlevelse | Efterårets vaccinationsindsats var en succes Det bliver ikke let, men jeg håber, at flere vil gribe vores ambition om at øge kræftoverlevelsen, så Danmark bliver førende i Norden, når det kommer til at overleve kræft. Hvis vi skal have gang i den gode udvikling igen og få overlevelsen blandt mennesker ramt af kræft til at stige på ny, skal mange – politikere, klinikere og organisationer – turde sætte ind med handling og fokus, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef, lif.

Psykedeliske lægemidler står på spring: På vej til behandling af depression, angst og PTSD | Statens Serum Institut stopper udvikling af COVID-19-vaccine Der forskes lige nu intensivt i behandling af blandt andet behandlingsresistent depression, angst og PTSD med klassiske psykedeliske stoffer som psilocybin og LSD. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) forbereder både sig selv og virksomheder på, hvad der skal til, for at et psykedelisk stof kan anbefales til behandling i EU.

Kære EU-Kommission – tænk jer godt om | Dommere i USA pønser på at forbyde abortpille Der er meget på spil, når EU-Kommissionen fremlægger dens forslag til revision af den generelle farmaceutiske lovgivning, samt lovgivningen om lægemidler til børn og til sjældne sygdomme. Forslagene kommer i forlængelse af EU-Kommissionens tidligere udmeldte lægemiddelstrategi for Europa. De forventes at blive frigivet inden udgangen af marts 2023.