Annonce

Eli Lilly kigger på at lancere vægttabsmiddel i nye lande

Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly planlægger at lancere sit vægttabsmiddel i flere nye lande i år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Selskabet er bl.a. i gang med at tale med britiske sundhedsmyndigheder.

Indtil videre er Eli Lillys vægttabsmiddel kun tilgængeligt i USA, hvor det bliver markedsført under navnet Zepbound. For nylig lancerede selskabet en hjemmeside, hvor personer i USA kan bestille Zepbound direkte fra Eli Lilly.

Kilde: Reuters

Daiichi Sankyo får seneste sejr i årelang patentstrid med Seagan

Det japanske selskab Daiichi Sankyo, som udvikler lægemidler til at behandle kræft, har fået det seneste medhold i det amerikanske patentorgan U.S. Patent and Trademark Office i en årelang patentstrid med Seagen.

Det skriver mediet FiercePharma. Selskaberne kæmper om patentet til en teknologi, der er brugt i kræftbehandlingen Enhertu, som Daiichi Sankyo har udviklet med AstraZeneca.

Kilde: FiercePharma

FDA giver grønt lys til device til at opdage hudkræft

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har godkendt et håndholdt device til at opdage hudkræft. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Devicet, som selskabet DermaSensor står bag, bruger kunstig intelligens til at identificere, hvorvidt der er kræft i et modermærke eller en læsion. Devicet, som er målrettet praktiserende læger, er på markedet i Europa og Australien.

Kilde: Reuters

Studie: Svampe fra havet kan måske være kilde til medicin

Et nyt stort studie har undersøgt og kortlagt DNA fra 317,5 mio. organismer i havet. Forskerne bag har bl.a. undersøgt svampe, som de mener, måske kan være en kilde til ny medicin, som kan matche penicillin.

Det skriver det britiske medie The Guardian. Svampene er fundet i den såkaldte twilight zone, der er 200 til 1.000 meter under havets overflade. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Frontiers in Science.

Kilde: The Guardian

Annonce

Der er alt for lidt viden om effekt af medicin til børn med psykiske lidelser

Der bliver lavet alt for få forsøg med medicin til børn med psykiske lidelser, viser nyt review i The Lancet Psychiatry. Vi har behov for meget mere viden om effekt og bivirkninger af den medicin, som vi bruger off-label til børn med psykiske lidelser, siger professor og overlæge Pia Jeppesen.

Flere job