Annonce

Danske forskere tester ny malariavaccine

Ny malariavaccine blev testet på et menneske for første gang i går. Vaccinen kaldes  ProC6C/Matrix-M og er udviklet af forskere på Statens Serum Institut (SSI) sammen med afrikanske samarbejdspartnere. Det skriver SSI.

Vaccinen har vist gode resultater i de første kliniske forsøg og skal nu testes i et fase 2-studie i Mali, der skal undersøge vaccinens potentiale for forebyggelse af malariainfektion i mennesker. Det forventes, at forsøgsresultaterne er klar i august 2024.

Kilde: Statens Serum Institut

BioNTech håber på vækst med kræftmedicin

Tyske BioNTech rapporterer et dyk i omsætning og indtjening i 2023 efter, at virksomheden har ændret fokus til udvikling af kræftlægemidler. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Biotekselskabet oplevede i 2023, at omsætningen var faldet til 3,82 mia. euro svarende til ca. 28,4 mia. kr. Sammenlignet med 2022 er det en nedgang på mere end tre fjerdedele.

Kilde: Reuters

Sundhedsstrukturkommissionens rapport er udsat

Efter planen skulle sundhedsstrukturkommissionen præsentere sine anbefalinger til den fremtidige organisering af sundhedsvæsenet for regeringen i foråret, men arbejdet udsættes nu til juni. Det har kommissionens formand Jesper Fisker meddelt, skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Som noget nyt vil regeringen sende sundhedsstrukturkommissionens rapport i høring i otte uger. Aktører får dermed mulighed for at indsende høringssvar frem til 6. august 2024, hvorefter regeringen præsenterer sit udspil.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Lif ser positivt på revision af EU lægemiddellovgivning

EU-Parlamentets sundhedsudvalg, ENVI, blev tirsdag enig om sin position til den revision af lægemiddellovgivningen, som EU-Kommissionen har foreslået. Lægemiddelindustriforeningen (Lif) er overvejende positiv over for ENVIs forslag, oplyser foreningen.

Lif er særligt opstemt over, at ENVI foreslår, at virksomhederne forpligtes til at ansøge om pris eller tilskud inden for 12 måneder, hvis medlemsstaterne har anmodet herom.

Kilde: Lægemiddelindustriforeningen

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job