Annonce

Lektien til medicinindustrien om Medicinrådets afvisninger af nye kræftlægemidler

Det er relativt mange kræftlægemidler, der i Europa enten bliver afvist eller vurderet til ikke at have ekstra værdi. Derfor kan man også kritisere dele af biotek- og medicinindustrien for ikke at lytte (nok) til kunderne eller i hvert fald de kunder, som skal betale for de nye lægemidler, skriver Finn Ziegler, direktør for VAPOS Consulting.

Biogen opkøber biotekvirksomhed i milliardhandel

Det amerikanske selskab Biogen har indgået en aftale om at opkøbe Human Immunology Biosciences for op til 1,8 mia. dollars svarende til cirka 12,3 mia. kr.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Med opkøbet kan Biogen udvide sin portefølje for sjældne sygdomme, der fremover også kommer til at tælle lidelser som såkaldt primær membranøs nefropati, der er en nyresygdom.

Kilde: Reuters

EU-Kommissionen gør status over sundhedsunionen

EU-Kommissionen har fremlagt en status på, hvor langt den europæiske sundhedsunion er kommet de seneste fire år. Sundhedsunionen er dog ikke færdig, men skal fortsat udvikles i de kommende år.

Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse. EU’s vaccinestrategi, som blev præsenteret i sommeren 2020, og udarbejdelsen af digitale EU-COVID-certifikater bliver bl.a. fremhævet.

Kilde: EU-Kommissionen

Knap fire ud af fem undersøgte rum har skimmelsvamp på Riget

Der er store problemer med skimmelsvamp på Rigshospitalet, viser en ny redegørelse udarbejdet af Rigshospitalet. Det skriver Berlingske, som har set redegørelsen.

50 rum er blevet undersøgt for skimmelsvamp på Afdelingen for Børn og Unge, hvor børn med kræft bl.a. bliver behandlet. I 39 af rummene er der blevet fundet spor skimmelsvamp af typen Aspergillus flavus.

Kilde: Berlingske

Novo Nordisk brænder to gange på én uge

Der udbrød brand i en af Novo Nordisks kontorbygninger i Bagsværd onsdag. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden. Bygningen er dog ikke til at redde. Det skriver TV 2.

Det vides endnu ikke, hvorfor branden udbrød. Men der er intet, som tyder på, at der er sket noget kriminelt, skrev Vestegnens Politi på X. Det er anden gang på en uge, at der er brand hos Novo Nordisk. I sidste uge udbrød der brand i en fabrik, som Novo Nordisk er i gang med at bygge i Kalundborg.

Kilde: TV 2

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job