Kvinder med brystkræft venter på Medicinrådets næste udmelding

EMA godkender flere og flere behandlinger til forskellige undergrupper af patienter med brystkræft. Men i Danmark afviser Medicinrådet mange af dem. Der findes gode livsforlængende behandlinger til for eksempel kvinder med triple-negativ brystkræft, og det er selvfølgelig frustrerende, ikke mindst for patienterne, at vi ikke kan bruge dem, siger overlæge Ann Søegaard Knop.

Annonce

Lovforslag skal mindske risiko for forsyningsproblemer

Regeringen har fremsat et nyt lovforslag, som skal være med til at sikre, at der ikke opstår mangel på kritisk medicin. Lovforslaget om ændring af lov om lægemidler (pligtmæssige lagre af kritiske lægemidler m.v.) og tilhørende bekendtgørelser indebærer bl.a., at der skal etableres sikkerhedslagre af kritisk medicin. 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har sendt forslaget i høring indtil 22. marts. Det er virksomheder, som leverer kritisk medicin, der bruges i primærsektoren, som får til opgave at oprette et lager. Der skal være et lager af medicin, som svarer til otte ugers salg, skriver styrelsen. Hvis forslaget vedtages, forventes de nye regler at træde i kraft 1. juli 2024.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Apotekerforeningen advarer mod ulovligt salg af populært vægttabsmiddel

Jesper Gulev Larsen, som er formand for Apotekerforeningen, advarer mod, at de to populære lægemidler Ozempic og Wegovy bliver solgt ulovligt uden om apotekerne.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse. Jesper Gulev Larsen advarer kraftigt imod, at man køber lægemidlerne uden om apotekerne og understreger bl.a., at der er ‘ingen garanti’ for, at medicinen er ægte, eller om man kan tåle den.

Kilde: Apotekerforeningen

Medie: Novo Nordisk vil i stigende grad vende blikket mod USA

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk har i øjeblikket størstedelen af sin udvikling og investeringer i Danmark. Men i fremtiden vil selskabet i større grad vende blikket mod USA.

Det skriver Berlingske. Topchef Lars Fruergaard Jørgensen siger til Berlingske, at selskabet vil blive ‘ved med at være store i Danmark’, men at der ‘vil være en grænse for’, hvor store Novo Nordisk kan blive herhjemme.

Kilde: Berlingske

Rapport finder bias i medicinske devices og værktøjer

Der er bias i medicinske devices og værktøjer mod kvinder og etniske minoriteter, viser den nye rapport Equity in Medical Devices: Independent Review. 

Rapporten bekræfter bl.a. en bekymring omkring, at pulsoximetre overestimerer niveauet af oxygen i blodet hos personer med mørk hud. Derudover er forskerne bag rapporten bl.a. bekymret for brugen af devices, som er baseret på AI-teknologi. De er f.eks. bekymret for, at de kan forværre underdiagnosticeringen af hjertesygdomme hos kvinder.

Kilde: The Guardian

Annonce

AstraZeneca-direktør vil bidrage til et bæredygtigt sundhedsvæsen

Et bæredygtigt sundhedsvæsen handler ikke kun om CO2, men også om, hvordan vi sammen løfter udfordringen med flere ældre og kronisk syge og manglen på sundhedspersonale. »Medicinalindustrien vil gerne bidrage, og vi har mange kompetencer at byde ind med,« siger AstraZenecas landechef, Christof Bischoff.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job