Har du styr på FDA’s nye krav om diversitet?

Umiddelbart kan en diversitetsplan til FDA lyde som en masse ekstra arbejde, men brugt klogt, kan en tidlig forståelse af diversiteten i patientgruppen ikke bare slå to, men hele fem fluer med ét smæk, skriver Tove Holm-Larsen.

Annonce

Amerikanske justitsministerium undersøger Biogens udenlandske forretninger

Det amerikanske justitsministerium eftersøger information om Biogens udenlandske forretninger. Medicinalselskabet har modtaget en indkaldelse for retten fra justitsministeriet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Amerikanske Biogen er på markedet i Japan samt flere europæiske lande. Selskabet har desuden produktionsfaciliteter i USA og Schweiz.

Kilde: Reuters

SSI får 27,8 mio. til at udvikle overvåge af infektionssygdomme

Statens Serum Institut (SSI) har modtaget en bevilling på 27,8 mio. kr. fra EU-programmet EU4Health. Det skriver SSI i en pressemeddelelse.

Bevillingen skal bruges til at udvikle instituttets overvågning af infektionssygdomme. SSI bruger bl.a. helgenomsekventering af mikroorganismer, som er sygdomsfremkaldende, til at overvåge sygdomsudbrud, antibiotikaresistens og udvikling i smitsomme sygdomme.

Kilde: Statens Serum Institut

FDA sender advarsler til firmaer bag ulovligt salg af kopier af populær medicin

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har sendt advarsler til to virksomheder, som ulovligt har solgt kopier af medicin med semaglutid og tirzepatid.

Det skriver Fierce Pharma. Semaglutid og tirzepatid er de aktive stoffer i henholdsvis Novo Nordisks og Eli Lillys populære diabetes- og vægttabsmedicin. Det er firmaerne US Chem Labs og Synthetix, som har fået en advarsel.

Kilde: Fierce Pharma

Ældre mand død af virus fra Alaska som den første

En ældre mand, som boede i den amerikanske delstat Alaska, har mistet livet efter at være blevet smittet med virussen Alaskapox eller AKPV. Det er det første dødsfald, der er forårsaget af virussen, som myndighederne kender til.

Det skriver det britiske medie The Guardian. Manden havde et svækket immunforsvar, da han var i gang med at blive behandlet for kræft. Det første smittetilfælde med Alaskapox, som bl.a. er relateret til kopper og mpox, blev opdaget i 2015 i Alaska.

Kilde: The Guardian

Annonce

Rapport finder store uligheder på kræftområdet i EU

Der er store forskelle på, hvordan det går med forebyggelse og screening af kræft på tværs af EU, viser en ny rapport. I Danmark går det godt på begge områder, der er dog stadig plads til forbedring, lyder det fra Malene Støchkel Frank, overlæge og formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi.

Når man ikke har råd til at følge lægens ordination

Det er et problem, at patienter ikke har råd til at hente ordineret medicin. Ofte skyldes det start på nyt tilskudsår. Og det er bekymrende, at patienter skal betale med deres helbred, bare fordi vores tilskudssystem er indrettet på en bestemt måde, skriver Jesper Gulev Larsen.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job