Annonce

Regeringen lander bred aftale om finansloven 2024

Regeringen har indgået en aftale om finansloven for næste år med alle Folketingets partier på nær Enhedslisten. Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse mandag.

Der bliver bl.a. sat midler af til akutberedskab, værdig ældrepleje, Demensalliancen og patientrådgivning. Psykiatrien bliver også prioriteret. Det kom frem fredag, at der bliver afsat 400 mio. kr. til psykiatrien på næste års finanslov. Den del af aftalen er indgået med alle partierne.

Kilde: Finansministeriet

EU-komité undersøger blødninger som mulig bivirkning efter coronavaccine

Den europæiske bivirkningskomié (PRAC) har indledt en ny undersøgelse af mulige bivirkninger fra de to coronavacciner, som Pfizer og BioNTech samt Moderna står bag.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. Komitéen undersøger, om uventede blødninger hos kvinder, som normalt ikke menstruerer, er en bivirkning ved vaccinerne. Det kan eksempelvis være på grund af overgangsalder eller hormonbehandling.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Novo udbygger produktionsfaciliteter i Frankrig for milliarder

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk har planer om at udbygge sine produktionsfaciliteter i den franske by Chartres. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Novo Nordisk har sat mere end 16 mia. kr. af til udvidelsen, som bl.a. skal producere GLP-1-produkter. Byggeriet er sat i gang og forventes gradvist at blive færdigt fra 2026 til 2028. Udvidelsen forventes at skabe mere end 500 nye stillinger.

Kilde: Novo Nordisk

Kina har ikke fundet nye virus efter stigning i luftvejsinfektioner

Der har været en stigning i antallet af luftvejsinfektioner i Kina. Det har fået verdenssundhedsorganisationen WHO til at efterspørge data på smittetilfældene.

Det kinesiske sundhedsministerium har nu meldt ud, at der ikke er nogen nye virus, som har forårsaget infektionerne. Det skriver det britiske medie The Guardian. Infektionerne skyldes derimod influenza og andre kendte pathogener, lyder det.

Kilde: The Guardian

Annonce

Hvorfor skal sjældne sygdomme trynes?

I mine øjne er resultatet af Kommissionens forslag til reform af den europæiske lægemiddellovgivning, at et i forvejen udfordret område gøres meget mere usikkert at investere i. Det kan i sidste ende betyde, at der kommer færre nye lægemidler til behandling af sjældne sygdomme på det europæiske marked

Flere job