pharma-debat
Er der brug for lovgivning om kønsrepræsentation i kliniske studier?
Kvinder er underrepræsenterede i lægemiddelforsøg, og man kan frygte, at uden krav til kønsrepræsentation nærer man det gamle dogme om manden som modelorganisme, skriver Jakob Wested.
WHO advarer mod risiko for udbrud af mæslinger
Verdenssundhedsorganisationen WHO opfordrer til, at der bliver forebygget mod mæslingeudbrud. Mere end halvdelen af verdens lande vil ifølge WHO være i risiko for, at der kommer udbrud af mæslinger inden udgangen af 2024, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Der har været stigninger i antallet af smittetilfælde med mæslinger i de fleste regioner. Det skyldes bl.a. ifølge Reuters, at mange ikke blev vaccineret under coronapandemien.
Kilde: Reuters
Studie: Coronadødsfald i USA kan være langt højere
Der er højst sandsynligt langt flere amerikanere, som har mistet livet til corona, end de officielle dødstal viser. Det viser et nyt studie publiceret i Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Der er ifølge de officielle statistikker mere end 1,1 mio. amerikanere, som er døde på grund af corona. Men studiets resultater peger på, at det dødstal sandsynligvis er mindst 16 pct. højere.
Kilde: The Guardian
GSK viser lovende resultater for langtidsvirkende HIV-medicin
Den britiske medicinalvirksomhed GSK kan fremvise lovende midtvejsresultater for sin langtidsvirkende HIV-behandling Cabenuva, der er i fase 3.
Behandlingen, der bliver givet som en indsprøjtning hver fjerde uge, virker bedre end daglige piller hos patienter, som har haft problemer med at følge deres behandling.
Kilde: Fierce Pharma
Forskning tyder på, at ADHD måske har været en evolutionær fordel
Det kan måske have givet en evolutionær fordel at have ADHD. Det viser ny forskning, som forskere, der bl.a. er fra University of Pennsylvania i USA, står bag.
Forskerne mener, at ADHD kan have hjulpet vores forfædre med at forbedre deres taktikker, når de skulle finde mad. Personer med ADHD kan bl.a. være mere impulsive, desorganiserede og have problemer med at fokusere. Resultaterne er publiceret i Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.
Kilde: The Guardian
diabetes
Stort dansk studie skal undersøge finerenone som mulig behandling til patienter med diabetisk neuropati
Der findes i dag ingen gode behandlinger til patienter med hverken autonom eller perifer diabetisk neuropati. Nu skal danske forskere i et stort studie undersøge, om lægemidlet finerenone, der er hjerte- og nyrebeskyttende, også kan bruges i behandling af patienter med nerveskader. Det har et kæmpe potentiale, siger forsker.
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen