AstraZeneca-direktør vil bidrage til et bæredygtigt sundhedsvæsen

Et bæredygtigt sundhedsvæsen handler ikke kun om CO2, men også om, hvordan vi sammen løfter udfordringen med flere ældre og kronisk syge og manglen på sundhedspersonale. »Medicinalindustrien vil gerne bidrage, og vi har mange kompetencer at byde ind med,« siger AstraZenecas landechef, Christof Bischoff.

Annonce

Steen Werner får nyt job som seniorrådgiver hos bureau

Den tidligere formand for Medicinrådet, Steen Werner Hansen, har fået nyt arbejde hos Rud Pedersen, der arbejder med public affairs. Det skriver Rud Pedersen.

Steen Werner Hansen, som begyndte i sin nye stilling 1. marts, bliver seniorrådgiver og skal hjælpe med at ‘tage healthcare-rådgivningen til et nyt niveau’. Han kommer bl.a. til særligt at fokusere på rådgivning inden for offentlig-privat-samarbejder.

Kilde: Rud Pedersen

FDA udskyder beslutning om Eli Lillys Alzheimers-behandling

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lillys behandling af Alzheimers var forventet at blive godkendt i marts i USA. Men den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har valgt at udskyde sin beslutning.

Det skriver mediet Financial Times. Eli Lillys lægemiddel Donanemab skal nu yderligere undersøges af en rådgivende komité med uafhængige eksperter.

Kilde: Financial Times

EMA-komité: Ingen sammenhæng mellem COVID-vacciner og postmenopausal blødning

PRAC, som er sikkerhedskomité hos Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), har konkluderet, at der ikke er sammenhæng mellem COVID-vacciner og postmenopausal blødninger.

Det skriver EMA i en pressemeddelelse. PRAC har gennemgået alle data, som er tilgængelige, og konkluderer, at der er ‘utilstrækkelige beviser’ for en sammenhæng mellem at blive vaccineret med Comirnaty og Spikevax og blødninger efter overgangsalderen.

Kilde: Det Europæiske Lægemiddelagentur

Danmark har flest tilfælde af sclerose på verdensplan

På verdensplan er Danmark det land, hvor der er flest tilfælde af sclerose pr. indbygger. Det viser en opgørelse fra internationale forbund Multiple Sclerosis Internationale Federation. Det skriver Scleroseforeningen i en pressemeddelelse.

Efter Danmark kommer Tyskland, Canada og USA med flest tilfælde. I 2023 var der i Danmark 306 tilfælde af sclerose pr. 100.000 indbyggere, viser en anden rapport fra Det Danske Scleroseregister.

Kilde: Scleroseforeningen

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job