Nye tal: Danskernes mest brugte medicin i 2022 I 2022 brugte danskerne 319 millioner døgndoser af atorvastatin. Dermed er kolesterolmedicinen for sjette år i træk danskernes foretrukne medicin målt i døgndoser.

Danmarks Apotekerforening har i en ny analyse kortlagt danskernes medicinforbrug i 2022.  Her står det klart, at det aktive stof atorvastatin, er det mest udleverede lægemiddel på apotekerne i Danmark i 2022 målt i døgndoser. Medicinen anvendes, når forhøjet kolesterolindhold i blodet ikke kan behandles med en fedtfattig diæt eller ved andre livsstilsændringer. Ser man i stedet på, hvor mange medicinpakninger borgerne købte, lå den smertestillende medicin paracetamol (Panodil, Pamol, Pinex mv.) i top med 11 millioner pakninger. Det vil...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.