Tilbagefald hos en patient, der har været igennem kemobehandling for akut myeloid leukæmi (AML), kan være fatalt. I mange tilfælde er kræften endnu mere aggressiv, hvis den kommer igen, samtidig med at patienten ofte er svækket pga. kemoterapien. Tilbagefaldene er på den måde den primære årsag til, at overlevelsesraten for sygdommen er på kun 20 pct. fem år efter diagnosetidspunktet. Forskere fra Aarhus Universitetshospital har i samarbejde med kolleger på Goethe Universität Frankfurt muligvis fundet en akilleshæl hos de stamceller,...

Voldsomt mange danske bidrag til Europas største hæmatologikongres 28 danske forskere præsenterede deres forskning på årets kongres for European Hematology Association. Her kommer et udpluk af det, som de danske forskere tog med til Madrid.
Skriv en kommentar
Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentar
Forsker til industrien: Kliniske forsøg skaber ulighed i behandlingen Der bør stilles større krav til lægemiddelindustriens rekruttering af patienter til kliniske forsøg. Inklusionskriterierne til forsøgene udgør et benspænd for, at de mest udsatte patienter kan medvirke. Det er et problem, mener læge og forsker.
Skriv en kommentar
Nyere medicin giver ikke øget kræftrisiko i bugspytkirtlen
Skriv en kommentarForskere vil finde kræftpatienter med særlig risiko for blodpropper
Skriv en kommentarProfessor efterspørger ny forretningsmodel for forebyggende kræftbehandling
Skriv en kommentarDansk forskning kan åbne for ny kræftbehandling
Skriv en kommentarDanmark tiltrækker flere kliniske forsøg i tidlige stadier
Skriv en kommentarNy dyremodel skal effektivisere udvikling af kræftmidler
Skriv en kommentar
Danske forskere finder nye antistoffer mod kræft
Skriv en kommentar