Smertelindring og længere overlevelse er de væsentligste, primære effekter af at behandle prostatakræftpatienter med lægemidlet Xofigo, som indeholder det radioaktive stof radium-223. Klinik for fysiologi, nuklearmedicin og PET på Rigshospitalet fik i marts Sundhedsstyrelsens tilladelse til at anvende radium-223 og gav for 14 dage siden den første danske patient med kastrationsresistent prostatakræft radium-223-behandling af knogle-metastaser. Xofigo har i kliniske studier i bl.a. Norge, Sverige, USA og Storbritannien vist en forbedret overlevelse i en patientgruppe, som der tidligere reelt ikke har...
Rigshospitalet løber tør for ny type kemo
Skriv en kommentarInstitut siger nej til kræftmiddel
Skriv en kommentarXofigo på vej til ibrugtagning på yderligere to afdelinger
Skriv en kommentarNICE anbefaler ét middel mod prostatakræft – og dumper et andet
Skriv en kommentarNyt kræftmiddel får anbefaling fra EMA
Skriv en kommentarNyt middel mod prostatakræft godkendt i USA
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Overlæge efter kovending fra EMA-komité: »Det er en milepæl« EMA-komité anbefaler nu en ny behandling til Alzheimers efter først at have afvist at give grønt lys til lægemidlet. Det er et gigantisk skridt fremad, lyder det fra Kristian Steen Frederiksen, overlæge på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi har behov for et nationalt center for avancerede terapier Fremtidens behandlinger bliver mere individualiserede og mere komplicerede. Det kan lede til tab af ressourcer og spild af tid, hvis vi ikke samler viden om klinisk forskning i avancerede terapier og behandling med avancerede terapier i et nationalt center, så vi kan indsamle information og videndele både nationalt og internationalt, siger overlæge Peter Born.
Skriv en kommentar
Overlæge: Glofitamab bør godkendes til denne gruppe lymfekræftpatienter Stort studie med også danske patienter med refraktær eller relaps diffust storcellet B-celle lymfom viser, at behandling med glofitamab giver en overlevelse, som ikke før er set ved nogen anden behandling. Det bør blive den nye standard til denne patientgruppe, siger overlæge Peter de Nully Brown.
Skriv en kommentar
Overlæge overrasket over afvisning fra CHMP: »Jeg håber, at de ombestemmer sig« Det ærgrer Kristian Steen Frederiksen, overlæge hos Rigshospitalet, at et nyt lægemiddel til at behandle Alzheimers ikke har fået en anbefaling fra komitéen CHMP, der hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur.
Skriv en kommentar