Forskere har designet en mikrochip, der kan fjernstyres til at udskille nøje afstemte doser af lægemidler til patienter med knogleskørhed.

Ny lægemiddeltype reducerer risiko for brud på rygsøjlen Romosozumab kan hurtigt og markant reducere risikoen for brud på rygsøjlen blandt kvinder, der efter overgangsalderen udvikler osteoporose, viser resultater præsenteret på EULAR.
Skriv en kommentarADHD-medicin giver risiko for nedsat knogletæthed
Skriv en kommentarMedicin mod knogleskørhed redder liv blandt kvinder med brystkræft
Skriv en kommentarNy fedmebehandling modvirker knogletab
Skriv en kommentar
Søvnhormon kan styrke knogler
Skriv en kommentarMiddel mod brystkræft kan skade knogler
Skriv en kommentar
Det er muligt at mindske forbruget af dexamethason hos ældre myelomatose-patienter Dexamethason er en fast bestanddel af behandlingskombinationen til patienter med myelomatose, men behandlingen er forbundet med mange bivirkninger. Nyt studie i Lancet viser, at det er muligt at give ældre patienter med myelomatose et minimum af dexamethason, uden at det går ud over behandlingseffekten.
Skriv en kommentar
Danske forskere udvikler plastre til behandling af psoriasis: Interessen er meget stor Forskere fra Københavns Universitet arbejder på at udvikle plastre til behandling af plaque-psoriasis. Nu vil de have industrien med på vognen, så plastrene kan komme ud til patienterne. Vi kan mærke, at interessen fra patienternes side er meget stor, siger lektor Andrea Heinz.
Skriv en kommentar
Danske forskere bag opdagelsen af GLP-1 og udviklingen af vægtabslægemidler vinder ‘Breakthrough Prize’ To danske forskere vinder den eftertragtede 'Breakthrough Prize' for deres forskning, der har banet vejen for udviklingen af blandt andet det verdensomspændende slankemiddel Wegovy og diabetes-lægemidlet Ozempic.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation DEBAT: Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar