Opfølgningsdata fra et fase 3-studie viser, at lægemidlet Alecensa hjælper folk med ALK-positiv metastaserende ikke-småcellet lungekræft til at leve gennemsnitligt tre år efter diagnose uden sygdomsforværring eller dødsfald. Den gennemsnitlige progressionsfrie overlevelse blandt patienter, der havde modtaget Alecensa, var mere end tre gange så høj som patienter, der modtog crizotinib (34,8 måneder mod 10,9 måneder). Alecensa reducerede også risikoen for sygdomsforværring eller dødsfald med 57 pct. sammenlignet med et andet kræftlægemiddel (crizotinib) efter to år. Sikkerhedsprofilen for Alecensa var på...

Danske forskere sår tvivl om brug af IL-6-hæmmere til gigtpatienter i immunterapi På baggrund af et nyt laboratorieforsøg bidrager forskere fra Aarhus Universitet med vigtig viden om, hvorfor immunterapier fremkalder gigtsygdom hos kræftpatienter. Resultaterne viser, at IL-6-hæmmere er irrelevant som behandling af de kræftsyge gigtpatienter.
Skriv en kommentarImbruvica viser lovende resultater i fase 3-studie
Skriv en kommentarRoche rammer plet med middel mod brystkræft
Skriv en kommentarBavarian Nordic påbegynder fase 2-studie mod blærekræft
Skriv en kommentarMiddel mod lungekræft viser igen lovende takter
Skriv en kommentarAlecensa anbefales som førstelinjebehandling
Skriv en kommentarMiddel mod blærekræft fejler i opfølgningsstudie
Skriv en kommentarBavarian Nordic indgår samarbejde med Roche
Skriv en kommentarPerjeta forlænger livet hos patienter med brystkræft Kvinder med aggresiv brystkræft lever længere uden tilbagefald, når de får Perjeta i kombination med Herceptin og kemoterapi, viser nyt studie.
Skriv en kommentarRigshospitalet samarbejder med industrien om målrettet kræftbehandling Rigshospitalet, Københavns Universitet og tre store medicinalkoncerner skal arbejde tæt sammen om at udvikle ny og mere effektiv, individualiseret behandling af patienter med metastaserende kræft.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar