Der skal mere fokus på samarbejde mellem onkologer og hjertelæger. De danske registre er helt eminente, fordi de indeholder så meget information om patienter, og fordi danske læger er virkelig gode til at kode patienterne Morten Schou, læge og professor, Herlev og Gentofte Hospital I hvert fald viser et nyt dansk forskningsarbejde, at patienter med lungekræft og modermærkekræft, som modtager immunterapi i form af T-cellemedierede checkpointhæmmere, har markant øget risiko for at udvikle hjerteproblemer inden for seks måneder efter behandling...

Toppen af poppen på ESMO: Immunterapi kan kurere flere former for kræft På den årlige kongres for European Society of Medicinal Oncology pegede flere studier på, at immunterapi kan kurere patienter med flere forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Kræftdag 2023: Immunterapi vinder stadig frem Udvidet brug af nyere kræftbehandlinger som immunterapi – også inden eventuel operation – kan forbedre overlevelsen yderligere, men vil forøge presset på de offentlige sundhedsudgifter i de kommende år. Det var konklusionen fra flere onkologer på den nyligt afholdte Kræftdag 2023.
Skriv en kommentar
Kvinder med modermærkekræft ser ud til at opnå bedre overlevelse efter immunterapi end mænd Gennemgang af danske patienter med modermærkekræft i behandling med immunterapi viser, at kvinder har bedre overlevelse efter behandlingen end mænd. Det er dog vigtigt at slå fast, at behandlingen også virker rigtig godt til mænd, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk cancervaccine viser forbløffende gode resultater i klinisk studie Kombinationen af immunterapi og IDO/PD-L1-peptid-vaccine viser overraskende gode resultater i patienter med metastaserende modermærkekræft.
Skriv en kommentar
Medicinrådet skal snart tage stilling: Adjuverende kræftbehandling kan være omkostningseffektiv viser nyt studie Dansk undersøgelse af merudgiften ved at give patienter med ALK-positiv ikke-småcellet lungekræft adjuverende behandling med tyrosinkinasehæmmeren alectinib viser, at reduktionen i risiko for tilbagefald er nok til, at behandlingen kan være omkostningseffektiv.
Skriv en kommentar
Danmark halter ikke så meget bagefter på lungekræftområdet som frygtet Danmark har altid haltet efter Norge, når det kommer til overlevelsen ved lungekræft, men forskellen er ikke så stor, som tidligere antaget, viser ny forskning. Forskningen viser også, hvorfor der er forskel i overlevelsen, og hvad vi i Danmark måske kan gøre bedre.
Skriv en kommentar
Overlæge om lungekræftstudie på ASCO: Kommer til at ændre behandlingen markant På den årlige kræftkongres for American Society of Clinical Oncology blev der fremlagt resultater fra flere store fase 3-studier med behandlinger til patienter med lungekræft. Specielt et studie var ifølge ledende overlæge Morten Borg mere opsigtsvækkende end de andre. Det kommer til at ændre behandlingen markant, siger han.
Skriv en kommentar
Medicinrådet kommer med tre nye anbefalinger i december Medicinrådet har færdigbehandlet tre anbefalinger inden for modermærkekræft, rygsøjlegigt og psoriasis på et rådsmøde i december.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens skal identificere patienter med lungekræft på Sygehus Lillebælt Læger fra Sygehus Lillebælt skal afprøve en Roche-distribueret kunstig intelligens-algoritme på patienter med KOL eller mistanke om KOL for at finde ud af, om patienterne også har lungekræft eller høj risiko for at udvikle lungekræft inden for 12 mdr. Tanken er den, at vi kan bruge algoritmen fremadrettet til at identificere en gruppe patienter med høj risiko for lungekræft, så vi selektivt kan screene dem, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Så meget koster stor forbedring i overlevelsen ved metastaserende modermærkekræft De seneste år er der sket revolutioner inden for behandling af metastaserende modermærkekræft, hvor overlevelsen er steget markant. Ny dansk forskning viser, hvad det har kostet i kroner og øre at øge overlevelsen for danske patienter.
Skriv en kommentar
Store kliniske Hot Line-studier på ESC bliver potentielt praksisændrende På sidstedagen af den årlige kongres for European Society of Cardiology blev der fremlagt data fra store kliniske Hot Line-studier. Bl. a. viste et studie, hvordan man bedst behandler kræftpatienter med dybe distale venetromboser, mens et andet studie pegede på fordelen ved udvidet monoterapi med P2Y12-hæmmeren clopidogrel efter PCI til patienter med akut koronar syndrom.
Skriv en kommentar