Halvdelen af apotekers UTH’er skyldes manglende recepter på server Hospitaler er slemme til at glemme at lægge recepter ud på serveren til udskrevne patienter. Resultater er, at svært syge eller nyopererede patienter ofte ikke kan få deres medicin.

Hospitalerne glemmer ofte at lægge en recept ud på apotekernes server til en udskrevet patient. Konsekvensen er, at patienten forgæves går på apoteket og ikke kan få fat i sin medicin. Det indikerer en ny rapport, ‘Utilsigtede hændelser ved sektorovergang rapporteret fra apoteker’, som Pharmakon for nylig har udgivet. Apotekernes registreringer af utilsigtede hændelser (UTH) viser, at ‘manglende ordination på receptserver’ var ansvarlig for knap halvdelen (49,2 pct.). De øvrige fordelte sig på UTH tilhørende receptkorrektioner (28 pct.), fejl i...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.