FDA: Livsfarligt at indtage benzodiazepiner og opioider samtidigt Patienter, der indtager opioidbaseret hostemedicin og beroligende medicin i form af benzodiazepiner risikerer ekstrem søvnighed, nedsat vejrtrækning, koma og død, advarer det amerikanske lægemiddelagentur.

Det kan være livsfarligt at kombinere bestemte opioider og benzodiazepiner. Det konkluderer det amerikanske lægemiddelagentur FDA i en pressemeddelelse efter at have gennemgået den nyeste videnskabelige evidens på området. For at advare forbrugerne om faren, kræver FDA nu gennemgribende ændringer af, hvad der skal stå på de respektive lægemidlers mærkater. FDA kræver en særlig form for indrammet boks, der signalerer, at FDA på det kraftigste advarer mod at tage disse lægemidler i kombination. Dertil kommer patientfokuserede guides i, hvordan de...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.