Steffen Thirstrup. direktør, NDA Regulatory Services
Steffen Thirstrup, tidligere chef for lægemiddelgodkendelse i Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen og nuværende direktør NDA Regulatory Services, mener, at EMA's godkendelsesprocedurer er bedre end FDA's - også selvom FDA var hurtigst til at nødgodkende Pfizer/Biontechs COVID-19-vaccine.

Tidligere chef i Lægemiddelstyrelsen: EMA’s procedure for godkendelse er bedre end den amerikanske EMA’s godkendelsesprocedurer for COVID-19-vacciner er klart at foretrække frem for FDA’s, mener Steffen Thirstrup, tidligere chef for lægemiddelgodkendelse i Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen. Han roser EU for gennemsigtighed i forbindelse med godkendelse af COVID-19-vacciner.

De internationale lægemiddelagenturer har sjældent været mere i fokus eller mere betydningsfulde end i disse dage og uger, hvor flere COVID-19-vacciner afventer agenturernes godkendelse, så de kan blive skudt ind i armen på klodens befolkninger. 21. december anbefalede Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) Pfizer/BioNTechs vaccinekandidat mod COVID-19 efter en grundig evaluering, hvorefter EU-kommissionen hurtigt samme dag blåstemplede anbefalingen. Mindre end en uge senere blev den første dansker vaccineret. Jeg mener, at EMA’s betingede godkendelse har den helt klare fordel, at det...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.