EMA giver cancervaccine ‘orphan drug’ status Det europæiske lægemiddelagentur giver den immunaktiverende vaccine DPX-Survivac særstatus.

Den immunaktiverende vaccine DPX-Survivac til behandling af kræft i æggestokkene har fået såkaldt ‘orphan drug’ status af det europæiske lægemiddelagentur EMA, skriver det canadiske selskab Immunovaccine, som står bag vaccinen. Vaccinen, som aktuelt er i klinisk afprøvning i et nyligt afsluttet fase I/Ib-studie, består af peptid-antigener baseret på proteinet survivin. Survivin er overudtrykt på æggestok-kræfttumorer, hvor det bl.a. hindrer apoptose, programmeret celledød, og letter dannelsen af nye blodkar rundt om- og til tumoren. Vaccinen virker ved at aktivere og forstærke...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind