EMA anbefaler nyt lægemiddel til sjælden stofskiftesygdom Første middel til behandling af hypoparathyroidisme kan være på vej på markedet.

Det europæiske lægemiddelagentur EMAs komité for humane lægemidler CHMP anbefaler, at der gives en såkaldt betinget markedsføringstilladelse til det irske lægemiddelfirma Shires lægemiddel Natpar (parathyroid hormon). Natpar foreslås som en behandling til patienter med den sjældne sygdom kronisk hypoparathyroidisme, der ikke kan behandles tilstrækkeligt med standardbehandlingen calcium og D-vitamin. Natpar er den første erstatningsbehandling med parathyroid hormon til denne sjældne tilstand, og gives som en daglig injektion. Hypoparathyrodisme skyldes, at biskjoldbruskkirtlerne ikke producerer tilstrækkelige mængder parathyroid hormon, PTH. Konsekvensen er...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.