Dyremodeller åbner døren til ny generation af antipsykotika Det er bevist i dyremodeller, at en række kromosomforandringer disponerer bredt for psykisk sygdom. Opdagelsen kan åbne for en ny klasse af antipsykotika, der endelig kan bryde med den stilstand, der har karakteriseret lægemiddeludviklingen på det psykiatriske område.

Udvikling af præparater til behandling af psykisk sygdom har længe været en mundfuld, som de fleste medicinalfirmaer har haft svært ved at gabe over. Men nye dyremodeller giver håb om, at en helt ny klasse af antipsykotika kan være på vej. Medicinalvirksomheden Lundbeck fører an i denne udvikling. Hvor de tidligere dyremodeller, som den psykiatriske industri har arbejdet ud fra, har været farmakologiske og baseret på adfærdsregulering, er de nye modeller genetiske. »Industrien har måttet erkende, at de ‘varer’, der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind