Dyr behandling skal betales med hjælp fra datastøttet forebyggelse Præcisionsmedicin og skræddersyede behandlinger baseret på patientens unikke genetiske profil er på vej frem. For at det skal være lige og økonomisk levedygtigt, er der behov for en bred investering i forebyggelse af almindelige sygdomme som diabetes, fedme, hjerte-kar-sygdomme, MS, demens og kræft.

Den svenske regering har for nylig bestilt det svenske agentur for sundheds- og plejeanalyse til at undersøge, hvordan udviklingen af præcisionsmedicin påvirker sundhed og medicinsk behandling. Undersøgelsen skal komme med forslag til, hvordan præcisionsmedicin kan være omkostningseffektiv og lige for alle, og resultatet bliver særdeles relevant at følge i Danmark. Præcisionsmedicin er en diagnostisk- og behandlingsmetode, der sigter mod at optimere sygdomsstyring baseret på den enkelte patients genetiske profil. Det giver håb for de mange med alvorlige og behandlingsvanskelige sygdomme....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind