Forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet gjort en opdagelse, der måske kan bruges til at behandle patienter med temporallapsepilepsi. Det skriver Københavns Universitet. En tredjedel af alle, der lever temporallapsepilepsi, har ikke gavn af de eksisterende behandlingsformer, men forskerne på Københavns Universitet har med et studie vist, at behandling med serotonin muligvis kan hjælpe disse patienter. På globalt plan lider 30 mio. mennesker af temporallapsepilepsi, der kan vise sig på mange forskellige måder, lige fra synsforstyrrelser til angst,...

Kombinationsbehandling til gravide kvinder med epilepsi mindsker risiko for misdannelser hos barnet Gravide kvinder med epilepsi, der tager valproat i første trimester, risikerer, at deres endnu ufødte barn bliver født med misdannelser. Nyt stort studie viser, at en kombinationsbehandling med nyere lægemidler reducerer risikoen med 60 pct.
Skriv en kommentarEMA gransker epilepsimedicin hos gravide efter alvorlig mistanke
Skriv en kommentarSammenhæng mellem epilepsimedicin og autisme hos børn
Skriv en kommentar
Mutationer med paradoksal effekt skaber behov for ny epilepsi-medicin Forskere fra blandt andet Danmark har identificeret, at nogle mutationer i en given receptor i hjernen kan få epilepsimedicin til at forværre sygdommen. Der er behov for udvikling af nye former for lægemidler, der virker omvendt, siger forsker.
Skriv en kommentarEU godkender ny epilepsimedicin
Skriv en kommentar
Direktør i Alzheimerforeningen: Vi har akut brug for medicin mod demens Hvis vi ikke snart finder bedre behandlinger til personer med en række demenssygdomme, kommer presset fra demografien til at slå den økonomiske bund ud af sundhedssystemet. Det forudsiger adm. direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.
Skriv en kommentar
Med økonomisk støtte fra regionerne vil danske læger validere effekten af rituximab til MS-behandling Roches lægemiddel ocrelizumab er en af de mest effektive behandlinger til personer med multipel sklerose, men erfaringer har indikeret, at det meget billigere lægemiddel rituximab kan have samme positive effekt. Det skal danske læger nu undersøge med 14 mio. kr. i ryggen fra regionerne.
Skriv en kommentar