Et tysk studie viser, at personer, der er vaccineret mod kopper og tuberkulose, tilsyneladende har lavere risiko for at få modermærkekræft. Den hypotese vil en gruppe danske forskere fra Statens Serum Institut, som er specialiserede i at undersøge vacciners uspecifikke effekter, nu efterprøve i en dansk sammenhæng i et projekt støttet af Kræftens Bekæmpelse. Det fremgår af en nyhed på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside. »Det er for tidligt at sige, hvad et eventuelt positivt resultat vil kunne bruges til. Men det...
Flere piger får hpv-vaccination
Skriv en kommentarNyt udbud af HPV-vaccine på vej Udformningen af et kommende udbud af levering af HPV-vaccine i børnevaccinationsprogrammet er i proces, og ventes klar inden for de nærmeste måneder.
Skriv en kommentar
Statens Serum Institut: HPV-vaccinationsprogram i stor krise Kun 42 pct. af pigerne i årgang 2003 har valgt at lade sig vaccinere mod HPV, hvilket er markant lavere end tidligere årgange, viser nye tal fra Statens Serum Institut.
Skriv en kommentarMange med formodede bivirkninger efter HPV-vaccinen havde symptomer før første stik Helbredet i årene før vaccination bør indgå i vurderingen af sikkerhed og bivirkninger ved vacciner, mener forfatteren til dansk undersøgelse af data fra flere end 160.000 HPV-vaccinerede kvinder, afdelingschef ved Statens Serum Institut Kåre Mølbak.
Skriv en kommentar
Medicinrådet sluttede året af med to anbefalinger og en behandlingsvejledning Medicinrådet har 18. december godkendt to anbefalinger. Derudover blev behandlingsvejledning til stofskiftesygdommen Fabrys godkendt.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Tyra Grove Krause om mpox: Ukendte smittemønstre udfordrer Udfasning af koppevaccinen og ukendte smitteveje spiller en rolle i udbruddet af mpox i flere afrikanske lande, lyder det fra faglig direktør Tyra Grove Krause fra SSI. Hun peger på, at der mangler viden om den nye variant af mpox, som blev opdaget første gang i Danmark.
Skriv en kommentar
Særlige resistente bakterier kræver ekstra indsats på danske hospitaler Et stigende antal patienter på de danske hospitaler bliver smittet med multiresistente bakterier, viser den årlige Danmap-rapport. Det er bekymrende, og der er brug for at styrke infektionsarbejdet, lyder det fra overlæge bag rapporten.
Skriv en kommentar
Vaccine-eksperter står bag ny bog: »Vacciner er noget af det mest banebrydende, som er opnået i medicinens historie« En ny bog om vacciner, som de to læger Anders Fomsgaard og Lars Peter Nielsen står bag, kommer omkring alt fra tuberkulose til mRNA. Forfatterne vil oplyse om de vacciner, der bliver givet igennem livet, og håber, at bogen kan sætte en streg under, at ‘vacciner er en god ting’.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar
ANBEFALET: Nu kan danske kvinder blive behandlet med Enhertu Efter udvidede forhandlinger og kritik fra flere sider anbefaler Medicinrådet nu den livsforlængende behandling Enhertu til kvinder med en særlig type brystkræft.
Skriv en kommentar