Da USA’s præsident, Barack Obama, i marts i år hilste på Cubas præsident, Raul Castro, var det det første møde mellem de to landes ledere i over 50 år. Fra ca. 1961 indførte USA handelsembargo og kappede alle diplomatiske bånd til Cuba på grund af Fidel Castros kommunistiske overtagelse af landet. Det nylige gennembrud i det historisk anspændte forhold mellem USA og Cuba kan nu betyde, at medicin, udviklet gennem 50 år af de relativt mange læger og forskere i...

Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Trump-administrationen skaber usikkerhed om dansk medico-eksport til USA Opsigelser og restriktioner på FDA-medarbejderes arbejde kan gøre det sværere at få den danske medicoindustris produkter ud på det amerikanske marked, mener brancheforeningen Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Senioranalytiker: Dette er Novo Nordisks oversete konkurrencefordel Inden for behandling af svær overvægt er der i disse år et meget stort fokus på, hvor stort et vægttab der kan opnås ved de forskellige behandlinger enten på markedet eller på vej ud på markedet. Ifølge senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank er størrelsen på vægttabet dog ikke den mest interessante konkurrenceparameter, og det er godt for Novo Nordisk.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Danske fonde har investeret 1.465 gange så mange kroner i diabetes som i endometriose Op imod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder lider af den invaliderende sygdom endometriose, men alligevel har forskere ekstremt svært ved at skaffe fondsmidler til at forske i sygdommen. Nyt studie sammenligner fundingen af endometriose med diabetes og inflammatorisk tarmsygdom og viser, hvor grelt det står til.
Skriv en kommentar
Ida Sofie Jensen om ny prisaftale: »Den giver stabilitet og ro« Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Ida Sofie Jensen, er særligt begejstret for indførelsen af en karensperiode i en ny prisaftale for sygehusmedicin. Det handler om ‘forhandlinger og positionering’, lyder det fra professor Jakob Kjellberg om aftalen.
Skriv en kommentar
Bernie Sanders grillede Novo Nordisk-topchef om priser Til en høring i det amerikanske senat blev Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, udspurgt om de høje priser på selskabets medicin i USA.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
Skriv en kommentar
»Der er få andre goder ligesom medicin, hvor vi accepterer at betale meget mere end, hvad det koster at producere« Læger uden Grænser kritiserer priserne på diabetesmedicin for at være alt for høje. Det er en svær diskussion, hvor meget medicin skal koste, lyder det fra økonom Anders Munk-Nielsen. Han påpeger, at medicin ofte kan produceres billigt, men systemets spilleregler kommer i vejen.
Skriv en kommentar
Læger uden Grænser i opråb: Høje priser står i vejen for adgang til diabetesmedicin Alt for høje priser står i vejen for adgang til diabetesmedicin, lyder det fra Læger uden Grænser, som i et studie har undersøgt, hvad det kan koste at producere diabetesmedicin. I USA kører debatten om medicinpriser også, hvor senator Bernie Sanders har indkaldt til en høring om Novo Nordisks priser.
Skriv en kommentar
Anton Pottegård: »Det tryller ikke på magisk vis flere lægemidler frem at kræve otte ugers lager« Det er en helt forkert måde at tilgå problemer med forsyning af medicin, lyder det fra Anton Pottegård, klinisk farmaceut og professor ved SDU, om et nyt lovforslag, som vil indføre krav om medicinlagre på otte ugers forbrug. Han peger på, at der er risiko for højere priser og mere medicinspild.
Skriv en kommentar