Aalborg Universitet får fra det kommende studieår yderligere 50 studiepladser på det eftertragtede medicinstudie. Det betyder, at Aalborg Universitet fremover optager 100 studerende hvert år, oplyser uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (Rad.) i en pressemeddelelse. »Det her er et meget markant løft til lægeuddannelsen i Aalborg og til hele regionen. Der er brug for flere læger i Danmark – ikke mindst i Nordjylland, hvor det har været svært at få besat stillinger på sygehuse og på lægepraksisser. Og Aalborg Universitet...

Nu skal farmaceuter uddannes i data science To universiteter er gået sammen om at åbne et nyt center, der skal uddanne farmaceuter i data science og nye teknologier som kunstig intelligens og big data. Det vækker glæde hos Stine Hasling Mogensen, formand for Pharmadanmark.
Skriv en kommentar
Overblik: Årets ADA-kongres var fyldt med danske topresultater Blandt de mange forskningsresultater på den årlige kongres for American Diabetes Association var der også flere danske. Vi har samlet en buket af de mest interessante.
Skriv en kommentar
Forskere efter nyhed på EULAR: Vi bliver arbejdsløse Overlæge og klinisk professor Lene Dreyer fortæller, at der på den årlige kongres for European Alliance of Associations for Rheumatology blev præsenteret resultater med en ny CAR T-celleterapi til patienter med systemisk lupus erythematosus, og at resultaterne var helt ekstremt overbevisende.
Skriv en kommentar
Overblik: Her er de danske tophistorier på årets EULAR Leddegigt, immundæmpende behandling og træning til patienter med myositis var blandt de danske forskningsbidrag til årets store kongres for European Alliance of Associations for Rheumatology.
Skriv en kommentar
DTU har stort fokus på at hjælpe deres forskere med at lave startups DTU trækker på erfaringen fra industrien, når deres forskere kommer med en god idé til et lægemiddel eller medicinsk teknologi, som de ser et markedspotentiale i.
Skriv en kommentar
SARS-CoV-2 kan fortsat findes i tarmen efter en negativ PCR-test i halsen Selvom en halspodning og en PCR-test viser negativ for COVID-19, kan virus stadig findes i tarmen. Det kan have betydning for, om blandt andet ældre og børn kan fortsætte med at smitte med coronavirus, selv efter de er blevet testet negative.
Skriv en kommentar
Udvalgsformand om Region Hovedstadens nye life science-tiltag over for unge: Det er ikke tilstrækkeligt Hovedstadsregionen vil sikre fremtidige kompetencer inden for life science og har derfor afsat fem millioner kroner til et nyt tiltag, der skal få flere unge til at vælge naturvidenskabelige uddannelser. Men tiltaget er langtfra tilstrækkeligt, hvis man for alvor vil problemet til livs, siger både udvalgsformand og Lif.
Skriv en kommentar
Ny masteruddannelse skal styrke udbredelsen af personlig medicin Fem danske universiteter er gået sammen om en ny masteruddannelse i personlig medicin. Det kræver mere uddannelse at understøtte paradigmeskiftet mod mere personaliseret behandling, siger studieleder.
Skriv en kommentar
Medicinforum: Lægers efteruddannelse skal struktureres bedre i regionerne Lægers efteruddannelse er efterladt i »et vakuum«, efter flere regioner har vedtaget nye initiativer i forbindelse med habilitetsregler, så de ikke er afhængige af lægemiddelindustrien. Det mener formand for Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin.
Skriv en kommentar
Christine Antorini bliver direktør for Novo Nordisk Fondens nye læringscenter Forhenværende undervisningsminister Christine Antorini (S) bliver direktør for LIFE, et nyt læringscenter inden for naturvidenskabelige fag, der er finansieret af Novo Nordisk Fonden.
Skriv en kommentar