Patienter, der tager Roches målrettede lungekræftstof Alecensa, har langt lavere risiko for, at deres sygdom spredes i hjernen end dem, der tager Pfizer’s Xalkori. Det viser nye kliniske forsøg, skriver Reuters. Blandt patienter, der havde eksisterende metastaser i centralnervesystemet (CNS), reducerede Alecensa risikoen for spredning i CNS med 60 pct. sammenlignet med Xalkori. Hos patienter uden CNS-sygdom ved teststart reducerede Alecensa risikoen for spredning i CNS med 49 pct. Resultaterne, som bliver præsenteret på kongressen European Society for Medical i Madrid...
Alecensa anbefales som førstelinjebehandling
Skriv en kommentarNyt lungekræftmiddel viser længere progressionsfri overlevelse Head-to-head studie af Alecensa og Xalkori viser signifikant længere progressionsfri overlevelse blandt patienter med ikke-småcellet ALK-positiv lungekræft.
Skriv en kommentar
Danske forskere sår tvivl om brug af IL-6-hæmmere til gigtpatienter i immunterapi På baggrund af et nyt laboratorieforsøg bidrager forskere fra Aarhus Universitet med vigtig viden om, hvorfor immunterapier fremkalder gigtsygdom hos kræftpatienter. Resultaterne viser, at IL-6-hæmmere er irrelevant som behandling af de kræftsyge gigtpatienter.
Skriv en kommentar
I dag fælder Medicinrådet dom over Takedas kræftpille mod lungecancer Den japanske lægemiddelproducents kræftpille er blandt punkterne på dagsordenen ved dagens møde i Medicinrådet. Her skal rådet blandt andet tage stilling til, om kræftpillen mod lungekræft skal have grønt lys.
Skriv en kommentarEMA godkender nyt middel mod lungekræft
Skriv en kommentarNICE vil ikke betale for lungekræftmiddel fra Roche
Skriv en kommentarRoche’s Alecensa får bredere amerikansk godkendelse
Skriv en kommentarNyt middel mod lungekræft får europæisk godkendelse Alecensa fra Roche kan bruges som andenlinjebehandling til patienter med fremskreden ALK-positiv ikke-småcellet lungekræft.
Skriv en kommentar
Pfizer er med i offentligt-privat forskningsprojekt, der skal opspore sårbare kræftpatienter tidligere Pfizer, Kræftafdelingen ved Sjællands Universitetshospital og softwarefirmaet Daman er gået sammen i nyt offentligt-privat forskningsprojekt, der skal finde løsninger til at reducere uligheden i behandling for urologisk kræft i Region Sjælland. Sårbarhed kommer i mange former, og det skal være sådan, at alle har de samme muligheder for at komme godt gennem et kræftforløb, siger kræftforsker og professor Susanne Dalton.
Skriv en kommentar