Et hold forskere fra Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH) har haft succes med at afprøve en ny behandling af uhelbredelige form for hjernekræft glioblastom. Det skriver Syddansk Universitet. I et forsøg har rotter fået opereret en lille pumpe ind under huden og derfra sendes et radioaktivt lægemiddel ind i hjernen for at slå de uønskede celler ihjel. De første resultater, der er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Theranostics, viser, at alle rotter levende seks måneder efter den...

Methotrexat koblet til øget risiko for udvikling af hudkræft Stor dansk undersøgelse peger på, at det er forbundet med øget risiko for udvikling af forskellige former for hudkræft at være i behandling med methotrexat. Der er behov for flere undersøgelser til at belyse sammenhængen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Forskere lægger vigtig brik i gåden om hjernekræft Opdagelsen af en hidtil ukendt gen-reguleringsmekanisme giver klinikerne et nyt prognostisk redskab til at screene patienter med aggressive hjernetumorer. Det essentielle fund kan på sigt bane vej for bedre behandling til den dårligt stillede patientgruppe.
Skriv en kommentar
Hørt på apoteket: Forskere har undersøgt patienters erfaringer med Wegovy Forskere har kortlagt, hvem brugere af Wegovy egentlig er, hvad de tænker om medicinen, hvad de har af bivirkninger, og hvad de egentlig opnår af vægttab. Vi får bekræftet, at folk i behandling med Wegovy opnår et solidt vægttab, men vi ser også, at mange ikke ved, hvor lang tid de egentlig skal tage medicinen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Voldsomt mange danske bidrag til Europas største hæmatologikongres 28 danske forskere præsenterede deres forskning på årets kongres for European Hematology Association. Her kommer et udpluk af det, som de danske forskere tog med til Madrid.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar
Alt fra OCD-armbånd til forskning i søvnforstyrrelser blev hyldet til prisuddeling for årets bedste kliniske forsøg Årets dygtigste forskere og den bedste forskning blev hyldet til prisuddelingen Danmarks Bedste Kliniske Forsøg og Afprøvninger, som løb af stablen for tredje gang i Life Science Huset i København torsdag 30. maj.
Skriv en kommentar
Immunterapi øger overlevelsen efter kirurgi for kræft i nyrerne Behandling med immunterapien pembrolizumab til patienter med nyrekræft efter kirurgi ikke bare forsinker risikoen for tilbagefald, men leder også til forbedret overlevelse, viser et amerikansk studie. Forskningsleder, professor og overlæge Lars Lund er begejstret for resultatet og ønsker at få muligheden ind i behandlingen af danske patienter.
Skriv en kommentar
Medicinalgigant, fond og fagforening vil bekæmpe antibiotikaresistens Pfizer Danmark, Novo Nordisk Fonden og Pharmadanmark er gået sammen i en ny alliance, som skal sætte fokus på antibiotikaresistens. En lang række aktører fra erhvervslivet, universitetsverdenen og sundhedsvæsenet har allerede tilsluttet sig.
Skriv en kommentar
Største behandlingsstudie til dato om primær plasmacelle leukæmi: Fremskridt, men fortsat behov for bedre behandlinger Forskere har lavet det til dato største behandlingsforsøg med patienter med primær plasmacelle leukæmi for at finde ud af, hvordan man behandler denne sjældne patientgruppe bedst. Vi har vist, at vi kan samle patienter nok til at lave et relevant forsøg, men vi kan også se, at vi fortsat har behov for bedre behandlinger til disse sjældne patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Første myelomatose-patient behandlet med CAR-T i Danmark Onsdag har læger på Odense Universitetshospital behandlet den første danske patient med myelomatose med CAR-T-celleterapien ciltacel (Carvykti). Både Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet har fået akkreditering til i forsøgsøjemed at behandle patienter med myelomatose med denne potentielt set revolutionerende behandling.
Skriv en kommentar