Opskriften er simpel: Fornuftig solbeskyttelse suppleret med to daglige vitaminpiller indeholdende B3-vitaminet nicotinamide beskytter tidligere hudkræftpatienter mod tilbagefald. Det viser resultaterne af et australsk studie, der præsenteres på årets ASCO. Det australske studie inkluderede 386 højrisiko-patienter, der inden for de seneste fem år havde haft mindst to tilfælde af hudkræft. Patienterne blev randomiseret til enten at modtage en daglig behandling med nicotinamide eller placebo i tolv måneder. Antallet af patienter, der fik diagnosen hudkræft i perioden, var 23 pct. lavere...
Region støtter forskning i lokalbehandling af hudkræft Nyt forskningsprojekt vil forsøge at kombinere særlig laserteknik med medicinsk behandling.
1 kommentarNye immunstoffer mod melanom rider på succesbølge
Skriv en kommentarOpdagelse øger behandlingseffekt mod hudkræft
Skriv en kommentarLægemiddel fordobler overlevelsestiden for patienter med ondartet hudkræft
Skriv en kommentarKombinationsbehandling er effektiv mod hudlymfomer
Skriv en kommentarGen virker som en bremse på hudkræft
Skriv en kommentar
Danske forskere bag opdagelsen af GLP-1 og udviklingen af vægtabslægemidler vinder ‘Breakthrough Prize’ To danske forskere vinder den eftertragtede 'Breakthrough Prize' for deres forskning, der har banet vejen for udviklingen af blandt andet det verdensomspændende slankemiddel Wegovy og diabetes-lægemidlet Ozempic.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation DEBAT: Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Dommerpanelet til Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er nu klar Kåringen af Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er et samarbejde bestående af flere organisationer, som alle er repræsenteret i dommerpanelet, der nu er på plads. Prisuddelingen hylder bidragene til klinisk forskning i Danmark.
Skriv en kommentar