
Nyheder


Jonas Hink: Kender og udnytter vi innovationspotentialet i de mindre danske biotekvirksomheder? Æren for den aktuelle succes for dansk life science kan i høj grad koges ned til blot tre store virksomheder. Samtidig har 3 ud af 4 life science-virksomheder under 10 ansatte og må derfor antages ikke at bidrage væsentligt til den nuværende succes. Det er tid til at fokusere mere på at udnytte innovationspotentialet i allerede etablerede virksomheder, skriver Jonas Hink, konsulent og strategisk rådgiver, Biopharm Forward.
Skriv en kommentar
Det er muligt at mindske forbruget af dexamethason hos ældre myelomatose-patienter Dexamethason er en fast bestanddel af behandlingskombinationen til patienter med myelomatose, men behandlingen er forbundet med mange bivirkninger. Nyt studie i Lancet viser, at det er muligt at give ældre patienter med myelomatose et minimum af dexamethason, uden at det går ud over behandlingseffekten.

Topnyhed fra ECO-kongres: I forhold til overvægt banker tirzepatid semaglutid i head-to-head-studie Til årets European Congress on Obesity (ECO 2025) har forskere fremlagt de endelige data fra SURMOUNT 5-studiet, der er en head-to-head-sammenligning mellem Eli Lillys tirzepatid og Novo Nordisks semaglutid. I næsten alle henseender virker tirzepatid til at være det mest effektive lægemiddel til behandling af svær overvægt. Semaglutid har dog overhånden på nogle områder.

Overlæge: Småbørn med akutte astmasymptomer skal behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister Et dansk studie viser, at det gavner helt små børn under seks år, hvis de ved akutte astmasymptomer behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister. Det bør være standard i behandlingen af små børn med astmasymptomer, i stedet for at vi prøver at gætte os frem til, hvem der skal have denne form for behandling, og hvem der ikke skal, siger overlæge og lærestolsprofessor Bo Chawes.

Kan vi vaccinere os mod kriser? Både i EU og Danmark er der fokus på styrket civilt beredskab og på at sikre, at samfundet kan klare en krise. Det forudsætter ikke bare et stærkt forsvar, men også en modstandsdygtig civilbefolkning og et velsmurt sundhedsvæsen, skriver Thomas Richter, chef for public affairs i Pfizer.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.

EU’ kommende pharma-lov: Ministerrådet leger med tanken om at fjerne patienternes stemmeret i centralt EMA-udvalg Den europæiske patientforening frygter, at EU-landenes regeringer vil forsøge at reducere patienternes repræsentation i flere vigtige udvalg i Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Den danske regering er på patienternes side, og det samme er Stine Bosse (M), der gør klar til et opgør ved de endelige lovforhandlinger.

Innovation bør være en grundpille i sundhedsvæsenet Et kommende innovationsindeks har potentiale til at være en grundpille, der kan guide og måle fremskridt i udviklingen af det danske sundhedsvæsen. Det potentiale skal udnyttes, skriver landechef Julie Brooker, J&J, og Ida Sofie Jensen, koncernchef, Lif, i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar