Pfizer får bøde på 744 mio. kr. De britiske konkurrencemyndigheder har idømt Pfizer en bøde på knap 750 mio. kr., fordi firmaet på kun et år og uden oplagt årsag har tyvedoblet prisen på en pakke af deres epilepsimedicin.

Der har den seneste tid været flere sager om store prishop på livsvigtige lægemidler, som ikke umiddelbart har været begrundet. Nu koster sådan et prishop den amerikanske medicinalgigant Pfizer dyrt. De britiske konkurrencemyndigheder har nemlig idømt Prizer en bøde på knap trekvart milliard kroner. Bøden kommer, efter at Pfizer i 2012 solgte rettighederne til sit epilepsimiddel Epanutin (phenytoin sodium) til firmaet Flynn Pharma. Flynn købte dog stadig midlet hos Pfizer, der med det samme sendte prisen på himmelfart. I løbet...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.