Frygten for resistente bakterier er stigende og noget, vi hører meget om i disse år. Lungebetændelse er en af de sygdomme, der er storforbrugere af antibiotika, og som skaber resistensen, og det er et felt, hvor Danmark skiller sig ud, i forhold til mange af de lande vi ofte sammenligner os med. Danske retningslinjer på områder tilsiger nemlig, at mild til moderat lungebetændelse bør behandles med smalspektret antibiotika som f.eks. penicillin i stedet for bredspektret antibiotika, som øger risikoen for...

Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Forskere fra SSI bag gennembrud i kampen mod tuberkulose Forskere fra SSI har udviklet en ny tuberkulosevaccine, der ser ud til at have potentialet til at bringe sygdommen i knæ.
Skriv en kommentar
Ny og simpel teknologi gør det lettere at studere biofilm Ny dansk opfindelse med stort industrielt potentiale gør studier af biofilm til en simpel og billig affære.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation DEBAT: Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Hørt på apoteket: Forskere har undersøgt patienters erfaringer med Wegovy Forskere har kortlagt, hvem brugere af Wegovy egentlig er, hvad de tænker om medicinen, hvad de har af bivirkninger, og hvad de egentlig opnår af vægttab. Vi får bekræftet, at folk i behandling med Wegovy opnår et solidt vægttab, men vi ser også, at mange ikke ved, hvor lang tid de egentlig skal tage medicinen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Nye retningslinjer for voksne indlagt med lungebetændelse: Bedre diagnostik og binyrebarkhormon i fokus Der er kommet nye retningslinjer for tilgangen til voksne patienter indlagt med lungebetændelse. Retningslinjerne er resultatet af et samarbejde mellem tre medicinske selskaber, og det kan ses i udformningen. Blandt andet bliver der nu stillet større krav til mere præcis diagnose og brug af antibiotika ligesom binyrebarkhormon indtager en mere fremtrædende rolle i behandlingen.
Skriv en kommentar
Ny rapport om kønsrepræsentation i klinisk forskning af lægemidler: Der er udfordringer, men generelt en god balance Der er generelt en balanceret repræsentation af kvinder og mænd i klinisk forskning, lyder det fra lektor Jakob Wested, som har været med til at udarbejde en ny rapport om området. På nogle sygdomsområder er der dog en underrepræsentation.
Skriv en kommentar
Danske fonde har investeret 1.465 gange så mange kroner i diabetes som i endometriose Op imod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder lider af den invaliderende sygdom endometriose, men alligevel har forskere ekstremt svært ved at skaffe fondsmidler til at forske i sygdommen. Nyt studie sammenligner fundingen af endometriose med diabetes og inflammatorisk tarmsygdom og viser, hvor grelt det står til.
Skriv en kommentar